Η κρυπτο-φρενίτιδα στην Νότια Κορέα παραμένει στα ύψη, καθώς ακόμα μια μεγάλη τράπεζα ετοιμάζεται να προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Η BNK Busan Bank ερευνά τους τρόπους ευθυγράμμισης της λειτουργίας της με την σχετική νομοθεσία που πρόκειται να εφαρμοστεί άμεσα.

Σύμφωνα με αυτήν, όλες οι τράπεζες θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν την πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS).

Αντίστοιχα, θα απαιτείται πλέον και από τα εγχώρια ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, η πλήρης ταυτοποίηση στοιχείων των πελατών τους, δηλ. συλλογή ονομάτων και αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, μέσω του συστήματος ISMS που παρέχεται ήδη από τις μεγάλες τράπεζες της Νότιας Κορέας.

Ανταλλακτήρια όπως το Bithumb έχουν ήδη συμφωνίες με την NH Nonghyup Bank για την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος. Επίσης, άλλες εγχώριες εταιρείες όπως οι Coinone, Upbit και Kobit έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες με τράπεζες της Νότιας Κορέας για να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία.

Η BNK Busan Bank από την μεριά της εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε μικρού και μεσαίου μεγέθους ανταλλακτήρια, όπως πχ. το Copax και το Gdac.

Γενικά, στην Νότια Κορέα, υπήρξε μια ευρεία συζήτηση σε ολόκληρο τον κλάδο σχετικά με τις δυσκολίες εφαρμογής του συστήματος ISMS. Ο Heo Baek-young, Διευθύνων Σύμβουλος του Bithumb, έκανε τον περασμένο Ιανουάριο μια αποκαλυπτική πρόβλεψη για τις τοπικές εταιρείες κρυπτονομισμάτων.

Πιστεύει ότι οι μικρότερες εταιρείες θα δυσκολευτούν αρκετά ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πιστοποίησης ISMS. Στην πραγματικότητα, πιστεύει ότι θα υπάρξουν μόνο τέσσερα έως επτά ανταλλακτήρια, από την πληθώρα που βρίσκονται τώρα σε λειτουργία, που θα καταφέρουν επιβιώσουν υπό τον νέο κανονισμό.

Αυτό έχει να κάνει με το υψηλότερο κόστος των υπηρεσιών που συνεπάγεται η συμμόρφωση με την πιστοποίηση ISMS για τις μικρά και μεσαία ανταλλακτήρια.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.