Η JMP Securities προβλέπει ότι "1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια στοιχειωδών κεφαλαίων" θα μπορούσε να εισέλθει στο bitcoin, ποσό μεγαλύτερο από το τρέχον ανώτατο όριο κεφαλαιοποίησης του κρυπτονομίσματος.

Η εταιρεία βλέπει περισσότερες εταιρείες διαχείρισης πλούτου να ακολουθούν το παράδειγμα της Morgan Stanley και να προσφέρουν bitcoin στους πελάτες τους. "Περίπου 30 τρισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων στη βιομηχανία λιανικής διαχείρισης πλούτου προς το παρόν δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο bitcoin".

1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να εισρεύσουν στο bitcoin, σύμφωνα με αναλυτή

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, JMP Securities  ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κίνηση της Morgan Stanley να προσφέρει στους πλούσιους πελάτες της έκθεση στο bitcoin είναι η "κορυφή του παγόβουνου" και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ροή 1,5 τρισ. δολαρίων στο κρυπτονόμισμα.

Ο Devin Ryan είναι διευθύνων σύμβουλος και αναλυτής ερευνών μετοχών και καλύπτει τράπεζες επενδύσεων, μεσίτες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στην JMP Securities. Κατέχει επίσης την θέση του επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας. (Το JMP Group είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο JMP).

Ο Ryan εξήγησε σε σημείωμα προς τους πελάτες, ότι η ανακοίνωση της Morgan Stanley θα χρησιμεύσει ως καταλύτης για να ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες. Η Morgan Stanley ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σύντομα θα επιτρέψει στους πλούσιους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε τρία Αμοιβαία Κεφάλαια bitcoin, καθιστώντας την, την πρώτη μεγάλη τράπεζα που προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση.

Ο αναλυτής σημειώνοντας ότι "περίπου 30 τρισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων στη βιομηχανία λιανικής διαχείρισης πλούτου προς το παρόν δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο bitcoin", εξηγεί:

Κάνοντας κάποιες παραδοχές, με σχετικά μέτρια έκθεση κατανομής περιουσιακών στοιχείων του 5% ενός χαρτοφυλακίου, αυτό από μόνο του θα αντιπροσώπευε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια πρόσθετου κεφαλαίου σε bitcoin, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το τρέχον όριο της αγοράς .

Το ανώτατο όριο της αγοράς [market cap]  του bitcoin είναι περίπου 1,06 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η κατανομή bitcoin  ποσοστού 5% σε ένα χαρτοφυλάκιο κατά τον Ryan δεν είναι κάτι εκτός λογικής. Αυτή την εβδομάδα, ο οικοδεσπότης της Mad Money, Jim Cramer, συνέστησε στους επενδυτές να μειώσουν την έκθεσή τους σε χρυσό και να τοποθετήσουν το 5% των χαρτοφυλακίων τους σε bitcoin. Ο αστέρας του Shark Tank, Kevin O'Leary πιστεύει επίσης ότι η κατανομή 5% στο bitcoin είναι η βέλτιστη. Εν τω μεταξύ, η Square Inc. του Jack Dorsey κατέχει επί του παρόντος το 5% των συνολικών αποθεματικών της σε bitcoin.

Σύμφωνα με τον Ryan, "Τα κίνητρα κυμαίνονται στην καλύτερη περίπτωση από την απώλεια της ευκαιρίας, ή στη χειρότερη περίπτωση, βλέποντας επιχειρηματικά εμπόδια εάν οι πελάτες αποφασίσουν ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη ή την ανταγωνιστική θέση".

Ο αναλυτής προβλέπει επίσης την ίδια τάση και για τους διαχειριστές πλούτου στον υπόλοιπο πλανήτη. Θεωρεί ότι "ανοίγουν σημαντικές δεξαμενές κεφαλαίων, ωθούμενες από τα ίδια κίνητρα, αν και η δυναμική κάθε περιοχής ποικίλλει", κατά το Business Insider. Παρά το γεγονός ότι ο Ryan πιστεύει πως τα κρυπτονομίσματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε "πολύ πρώιμο στάδιο υιοθέτησης", είπε:

Τα σημάδια της αγοράς που παρακολουθούμε, προχωρούν λογικά και ευρέως όπως αναμενόταν, κάτι που πιστεύουμε ότι είναι πολύ αισιόδοξο.

Για την ακρίβεια χρησιμοποίησε την έκφραση "very bullish".

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.