Η αναβάθμιση Bitcoin Taproot είναι πιθανό να υποβληθεί σε μια ταχεία δοκιμή. Σε περίπτωση επιτυχίας, η αναβάθμιση θα ενεργοποιηθεί γύρω στα μέσα Νοεμβρίου. Η Taproot υποστηρίζεται έχει ήδη από αρκετούς miners.

H ομάδα Bitcoin Core έχει προτείνει ημερομηνίες ενεργοποίησης της αναβάθμισης Taproot. Οι προτεινόμενες ημερομηνίες περιλαμβάνουν μια "ταχεία δοκιμή" τον Μάιο με την κύρια αναβάθμιση Taproot να ακολουθεί τον Νοέμβριο.

Η Taproot  στοχεύει στη βελτίωση της επεκτασιμότητας και του απορρήτου του bitcoin. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αναβάθμιση του κώδικα που έχει ενεργοποιηθεί εδώ και χρόνια.

Το μέλος της ομάδας Bitcoin Core, Jeremy Rubin, περιέγραψε αυτά τα σχέδια σε μια δημόσια διαδικτυακή συνομιλία Relay (IRC). Στις σημειώσεις, εξηγεί ότι η συναίνεση μεταξύ των ενδιαφερομένων επιβεβαιώνει ότι θα πρέπει να διεξαχθεί στα μέσα Μαΐου μια "γρήγορη" δοκιμή. Σε περίπτωση επιτυχίας, η αναβάθμιση θα "ανέβει" στο διαδίκτυο στις 15 Νοεμβρίου.

Η ταχεία δοκιμή θα πραγματοποιηθεί ώστε να φανούν οι προθέσεις της κοινότητας των εξορυκτών ως προς την ευρεία υποστήριξή τους στην προτεινόμενη αναβάθμιση.

Ως αποτέλεσμα, όσο πιο γρήγορα συλλεχθούν τα αναμενόμενα "σήματα", τόσο πιο γρήγορα θα ενεργοποιηθεί και η Taproot. Ωστόσο, ο Rubin σημειώνει ότι υπάρχει συναίνεση στο να μην προωθηθεί η ενεργοποίηση μετά τις 15 Νοεμβρίου, καθώς τότε ξεκινούν οι ...διακοπές.

"… Το τελείωμα των Ευχαριστιών μετατρέπεται σε Χριστούγεννα, σε νέο έτος, σε νέο κινεζικό νέο έτος και βλέπουμε πλέον τον Μάρτιο ως την επόμενη ημερομηνία που θα μπορούσαν να προγραμματίσουν οι άνθρωποι", λέει.

Ενώ αυτές οι σημειώσεις είναι ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι ότι αυτή η αναβάθμιση του bitcoin πλησιάζει στην εφαρμογή της, όπως μας έχει δείξει η μέχρι τώρα ιστορία της ανάπτυξης του κώδικα του bitcoin δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα.

Παρά το γεγονός ότι η αναβάθμιση Taproot δεν είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη, χρειάστηκε λίγος χρόνος ώστε να υπάρξει κάποιου βαθμού συνεννόηση για να σχεδιαστεί η ενεργοποίηση της Taproot. Η αρχική πρόταση είχε εισαχθεί τον Μάιο του 2019 από το μέλος του Bitcoin Core Peter Wuille, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς  που είχε πραγματοποιήσει η BitMex, αλλαγές που προτεινόταν να εισαχθούν στην αναβάθμιση σχετικά με την διαχείριση των "υπογραφών", θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βελτίωση της απόδοσης περίπου κατά 13,1%, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την ασφάλεια.


Τον Δεκέμβριο του 2020, το Binance Pool προσχώρησε στην ιδέα μαζί με άλλους εξορύκτες δίνοντας το "ναι" στην πραγματοποίηση της "διχάλας" [soft forking] Taproot, αυξάνοντας τη συναίνεση μεταξύ των εξορυκτών στο σεβαστό 91,05%.

Παρά τη γενική συναίνεση για την Taproot, η πρόσφατη σημείωση περιέχει μια υποσημείωση για ένα μια ταυτόχρονα ενεργοποιημένη "διχάλα" από τους χρήστες [UASF - User Activated Soft Fork]. Οι προγραμματιστές γράφουν τον κώδικα για αυτό το UASF σε περίπτωση αποτυχίας της "ταχείας" δοκιμής. Σε αυτήν την περίπτωση, το UASF θα μπορεί να διανεμηθεί μέσω διαδικτύου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κατά πόσον το UASF θα πρέπει να μπορεί να κυκλοφορήσει πριν από τη "ταχεία" δοκιμή. Ωστόσο, ο Rubin λέει ότι όλο αυτό υπονομεύει την προσπάθεια αποφυγής δημιουργίας μιας αμφιλεγόμενης "διχάλας" [contentious fork].

Παρ' όλα αυτά η αναβάθμιση Taproot είναι ήδη αρκετά δημοφιλής, οπότε το πιθανότερο είναι η "ταχεία" δοκιμή να στεφθεί με επιτυχία. Αναμένουμε τα νεότερα ...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.