Οι πιο πρόσφατες αναλύσεις στο blockchain από παρόχους δεδομένων μας δείχνουν ότι οι διευθύνσεις που διαθέτουν λιγότερο από 1 bitcoin βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Οι ανάλυση από τον πάροχο δεδομένων blockchain Glassnode αποκάλυψε ότι οι "μικρότερες" διευθύνσεις που κατέχουν από 0,1 έως 1 bitcoin έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο του 2020 οπότε οι αγορές σημείωναν πτώση.

Ωστόσο, εκφράζεται η άποψη ότι η ανοδική αγορά θα μπορούσε να εισέλθει στα τελευταία της στάδια, όπως υποδεικνύεται από άλλες μετρήσεις στο blockchain.

Οι Sat Stackers στα πάνω τους, οι Φάλαινες στα κάτω τους...

Ο πάροχος δεδομένων ορίζει ως "Sat Stackers" τα πορτοφόλια που διαθέτουν λιγότερα από ένα bitcoin. Δηλαδή αυτούς που μαζεύουν satoshi - ψιλά. Τους ...ψιλικατζήδες. Αυτοί λοιπόν αυξάνονται τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας συσσωρεύσει παραπάνω από το 1,23% του συνόλου της προσφοράς νομισμάτων αυτής της περιόδου.

Αυτοί οι μικροί λογαριασμοί εκτιμάται ότι κατέχουν τώρα το 5,2% της συνολικής εξορυγμένης προσφοράς bitcoin, που ανέρχεται σήμερα σε 18,66 εκατομμύρια νομίσματα. Η Glassnode συνοψίζει ότι η συνεχής συσσώρευση μικρών κατόχων καταδεικνύει την προθυμία για HODL μέσω της μεταβλητότητας με την τάση αυτή να μην έχει διακοπεί από τα μέσα του 2018 έως το χάος του 2020.

Συγκριτικά, τα πορτοφόλια των φαλαινών που κατέχουν πάνω από 100 bitcoin έχουν επεκταθεί κατά λιγότερο από 1% τους τελευταίους 12 μήνες και βρίσκονται σε σχετικά επίπεδα τα τελευταία τρία χρόνια. Ωστόσο, διατηρούν την πλειονότητα των bitcoin, δηλαδή το 62,6% της συνολικής προσφοράς.

Αυτή η μεταφορά πλούτου θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η ανοδική αγορά εισέρχεται στα τελευταία της στάδια, κατέληξε ο πάροχος αναλυτικών στοιχείων. Ωστόσο, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vailshire Capital Management, Dr. Jeff Ross, κατέληξε σε ένα αντίθετο συμπέρασμα από την έρευνα:

"Το κίνητρο για μακροχρόνια εμπόδια πωλήσεων είναι ακόμη σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με τις προηγούμενες ανοδικές φάσεις της αγοράς. Αυτή η μέτρηση υποδηλώνει ότι η τρέχουσα ανοδική φάση της αγοράς έχει ακόμα πολύ δρόμο να τρέξει... όσον αφορά τις αυξήσεις των τιμών."

Η "διόρθωση" του bitcoin βαθαίνει

Το Bitcoin είχε μια σημαντική πτώση τις τελευταίες ώρες. Η τρίτη σημαντική διόρθωσή του σε αυτό το ράλι φαίνεται να εξελίσεται καθώς το περιουσιακό στοιχείο απέτυχε να σπάσει το φράγμα των 60.000 δολαρίων το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στις τρέχουσες τιμές, το BTC διόρθωσε σχεδόν στο 10%, κάτι που δεν βρίσκεται πουθενά στα επίπεδα των προηγούμενων διορθώσεων, οι οποίες μείωσαν τις τιμές κατά 31% και 26% από τα αντίστοιχα υψηλά τους.

Μια κάμψη παρόμοιου μεγέθους από το πρόσφατο υψηλό των 60.100 δολαρίων θα έβαζε τις τιμές στην περιοχή των 42.000 δολαρίων.

Η υποστήριξη στα 54.000 δολάρια φαίνεται να είναι στα πρόθυρα να σπάει, οπότε το επόμενο επίπεδο που πρέπει να προσέξουμε είναι περίπου αυτό των 51.200 δολαρίων.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.