Το 2021 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για το bitcoin και η τιμή του θα μπορούσε να φτάσει τα 100.000 δολάρια μέσα σε αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ballet, Bobby Lee. Προχώρησε ακόμη περισσότερο προβάλλοντας μια τιμή 300.000 δολαρίων για το νόμισμα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά προειδοποίησε επίσης για την πιθανή κατακρήμνιση της τιμής μετά από κάθε κορυφαίο σημείο.

100K $ ή 300K $ για το bitcoin το 2021;

Κερδίζοντας περίπου 50.000 δολάρια μέσα σε 8 περίπου μήνες, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το bitcoin βρίσκεται πράγματι σε έναν ανοδικό κύκλο. Ενώ η κοινότητα είναι βέβαιη για αυτό, αρκετοί ταλαντεύονται με τον καθορισμό της ακριβούς ημερομηνίας έναρξης αυτού του κύκλου.

Σύμφωνα με τον Bobby Lee, τον ιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων BTCC, το bitcoin ξεκίνησε τoν τελευταίo και πιο σημαντικό ανοδικό κύκλο του στις αρχές του 2021, όταν διαπραγματευόταν μόλις στα 30.000 δολάρια.

Παρά το διπλασιασμό της αξίας του από τότε και την σημείωση ενός νέου ATH την περασμένη εβδομάδα στα 61.800 δολάρια, το bitcoin θα μπορούσε να προετοιμαστεί για ένα άλλο σκέλος που μπορεί να το μεταφέρει σε μια εξαψήφια περιοχή τιμών μέχρι αυτό το καλοκαίρι.

"Οι κύκλοι της ανοδικής αγοράς του bitcoin έρχονται κάθε τέσσερα χρόνια, και εδώ έχουμε κάτι μεγάλο. Νομίζω ότι θα μπορούσε πραγματικά να φτάσει πάνω από τα 100.000 δολάρια αυτό το καλοκαίρι."

Επιπλέον, ο Lee εκτίμησε μια ακόμη πιο ανοδική πορεία της τιμής του bitcoin στο τέλος του έτους. Πιστεύει ότι θα μπορούσε να αυξήσει κατά 10 φορές την τιμή που είχε στις αρχές του 2021 και ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 300.000 δολάρια εάν η ιστορία επαναληφθεί.

Αν και η επίτευξη μιας τόσο υψηλής τιμής φαίνεται αρκετά αισιόδοξη, τουλάχιστον, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι δείκτες και άλλες παρόμοιες προβλέψεις προτείνουν επίσης ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Εκτός από τον Max Keizer που το επέμενε για αυτό, ο δημιουργός του μοντέλου stock-to-flow και της μέτρησης Long-Term Holder MVRV εκτίμησε ότι το BTC θα μπορούσε να φτάσει τα 288.000 $ τους επόμενους εννέα μήνες.

Παρόλο που ακούγεται αρκετά αισιόδοξος για την πορεία της τιμής του bitcoin, ο Lee τόνισε επίσης τους κινδύνους που ακολουθούν τις κορυφές των τιμών.

"Θα μπορούσε [η τιμή] να μειωθεί αρκετά, και τότε να 'σπάσει η φούσκα'. Στη βιομηχανία του bitcoin, αυτό το αποκαλούμε "χειμώνα του bitcoin" και μπορεί να διαρκέσει από δύο έως τρία χρόνια".

Μετά την παραβολική αύξηση των τιμών το 2017, όταν το bitcoin άγγιξε τα 20.000 δολάρια στο τότε υψηλό όλων των εποχών, τα κρυπτονομίσματα εισήλθαν σε μια πτωτική αγορά για όλο το χρόνο. Το bitcoin απώλεσε περισσότερο από το 80% της αξίας του και έφτασε κάτω από τα 4.000 δολάρια.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.