Ο David Bailin της Citibank πιστεύει ότι το bitcoin θα τα πάει καλά λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από πλευράς των επενδυτών. Αν και λέι ότι το bitcoin μπορεί να είναι μέρος ενός χαρτοφυλακίου, βλέπει καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες από το bitcoin σε "τεράστιες ασταμάτητες τάσεις"

Το Bitcoin "θα πάει καλά"

Ο David Bailin είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος Επενδύσεων (CIO) στην Citi Private Bank, θυγατρική της Citigroup προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση ατόμων και οικογενειών πολύ υψηλού εισοδήματος. Στον ιστότοπο της Citibank είναι καταχωρημένος ως "ειδικός πλούτου". Ο Bailin μίλησε για το bitcoin σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance την Τετάρτη. Είπε:

Λέω στους ανθρώπους ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πιστεύω ότι το bitcoin θα πάει καλά λόγω του επιπέδου ενδιαφέροντος που προέρχεται από όλους.

Όμως, σημείωσε ότι τον "φοβίζει σε θεμελιώδη βάση". Ο Bailin έγινε μέλος της Citi το 2009 ως Παγκόσμιος Επικεφαλής Διαχειριζόμενων Επενδύσεων και προήχθη σε Παγκόσμιος Επικεφαλής Επενδύσεων τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Bailin είπε ότι "στην Citi Private Bank και στην Citi Global Wealth, είμαστε πραγματικά επικεντρωμένοι στην ιδέα των βασικών και των ευκαιριακών επενδύσεων". Οι πρώτες αντιπροσωπεύουν το 85% ή περισσότερο της συνολικής συμμετοχής σε ένα παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο και επικεντρώνεται στις "θεμελιώδεις επενδύσεις". Οι δεύτερες είναι αυτές όπου οι πελάτες της Citi μπορούν να επιλέξουν να έχουν έκθεση σε bitcoin.

Στο σημείο αυτό προειδοποίησε:

Για να αποκτήσετε αυτήν την έκθεση σε bitcoin, εάν δεν έχετε το πραγματικό bitcoin, οποιοδήποτε από αυτά τα κεφάλαια ή τις δομές μπορεί να είναι ένας πολύ, πολύ αναποτελεσματικός τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Τον Ιανουάριο, η Citi ανακοίνωσε ότι δημιούργησε έναν ενιαίο οργανισμό διαχείρισης πλούτου, το Citi Global Wealth, ενοποιώντας ομάδες διαχείρισης πλούτου στο Global Consumer Banking (GCB) και το Institutional Clients Group (ICG).

Ο Bailin είπε επίσης ότι αναζητά τρόπους για να προσφέρει στους πελάτες του έκθεση σε bitcoin, συμπεριλαμβανομένου ενός "swap συνολικής απόδοσης" που θα μπορούσε να επιτρέψει στους πελάτες να "επενδύσουν στην ανατίμηση των τιμών του πραγματικού ψηφιακού νομίσματος". Είπε, "Νομίζω ότι αυτός είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνουμε."

Ο ειδικός της Citibank πλούτου πρόσθεσε ότι παρά το ότι το bitcoin μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι το πιό καυτό θέμα συζήτησης, βλέπει καλύτερες ευκαιρίες για τους πελάτες της Citi σε "ασταμάτητες τάσεις", όπως μεγάλα δεδομένα (Big Data), δορυφορική τεχνολογία, ηλιακή και πολλά άλλα. O Bailin είπε στη συνέχεια:

Αυτά τα είδη γιγαντιαίων ασταμάτητων τάσεων, όπως τα ονομάζουμε, είναι πραγματικά υπέροχες επενδυτικές ευκαιρίες, οι οποίες είναι πιθανώς μακροπρόθεσμα, ή κατά τη γνώμη μου σίγουρα μακροπρόθεσμα, πολύ καλύτερες από το bitcoin.

Πρόσθεσε ότι με αυτές τις επενδύσεις, "μπορείτε να τις αναγνωρίσετε, να τις ποσοτικοποιήσετε, να βρείτε εταιρείες που τις εμπλέκουν και μπορείτε να δείτε ότι το μέγεθος της αγοράς για την οποία μιλάμε είναι εξαιρετικό".

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Citigroup δημοσίευσε μια εις βάθος έκθεση που αναφέρει ότι το bitcoin βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και θα μπορούσε να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο. "Θα μπορούσαμε να είμαστε στην αρχή της μαζικής μετατροπής του κρυπτονομίσματος σε νόμισμα μαζικής αποδοχής."

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.