Ο Anthony Scaramucci, ιδρυτής της SkyBridge Capital είπε ότι ο η πολυσυζητημένη αγορά bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον Elon Musk είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς κατέχει BTC αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω της Tesla, της SpaceX και των των δικών του προσωπικών αγορών.

Αν και δεν παρείχε τις πηγές του είπε:

"Ο Elon Musk δεν σταμάτησε με την Tesla. Καταλαβαίνω ότι η SpaceX κατέχει bitcoin στον ισολογισμό της. Ο Elon Musk κατέχει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin μέσω των Tesla, SpaceX και προσωπικά. Κανένας άλλος άνθρωπος δεν έχει κάνει περισσότερα για την προστασία του πλανήτη κατά της κλιματικής αλλαγής"

Εξ' άλλου τον περασμένο μήνα ο CEO thw MicroStrategy, Michael Saylor αποκάλυψε ότι η SpaceX συγκαταλέγεται μεταξύ των 7.000 εταιρειών που έστειλαν αντιπροσώπους στη σύνοδο της εταιρείας επιχειρηματικών πληροφοριών σχετιά με το bitcoin, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για εταιρείες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν bitcoin για το χαρτοφυλάκιό τους.

Ο Scaramucci προσέθεσε ότι οι επενδυτικές κινήσεις του Mask στο bitcoin, είναι μέρος του οράματός του για έναν κόσμο που θα βασίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

"Η ιδέα ότι ο Elon Musk θα επένδυε σε ένα 'βρώμικο περιουσιακό στοιχείο'είναι παράλογη. Το μέλλον της εξόρυξης bitcoin βρίσκεται στην ανανεώσιμη ενέργεια. Η Elon Musk βλέπει ένα μέλλον κατά το οποίο 1) οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντικαθιστούν τα ορυκτά καύσιμα 2) το bitcoin αποσύρει χρυσό, RE, μετοχές και τέχνη + γίνεται το κυρίαρχο αποθηκευτικό μέσο αξιών."

Σε ότι έχει να κάνει με τον ενεργειακό φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολίες [στο πρωτότυπο: FUD - Fear, Uncertainty and Doubt] η απάντηση είναι Elon Musk!"

Προηγουμένως, ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates και ηBank of America επέκριναν τη μεγάλη ποσότητα ηλεκτρισμού που απαιτείται για την εξόρυξη του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος. Επιπλέον, η BoA ισχυρίστηκε ότι το BTC χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα ενέργειας ετησίως με χώρες όπως η Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντως με έρευνα του Cambridge Centre for Alternative Finance, οι εξορύκτες bitcoin και άλλων παρόμοιων κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιούν  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γιά το 39% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνουν.

Επίσης επειδή αυτή η κουβέντα έχει πολλά σκέλη ας αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα πιο σφαιρικά. Ας πούμε ποτέ δεν μιλάμε για την αχρησιμοποίητη ενέργεια.

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω tweet και σκεφθείτε το λίγο. Εδώ σας δίνω απλά λίγο τροφή για σκέψη...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.