Έκθεση της Deutsche Bank αναφέρει ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται εάν συνεχίσει να προσελκύει διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και εταιρείες.

Το bitcoin είναι πλέον "πολύ σημαντικό για να το αγνοείται", δεδομένης της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με νέα έκθεση της Deutsche Bank.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη αναφέρει ότι η τιμή του bitcoin (BTC) θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται όσο συνεχίζει να προσελκύει νέα κεφάλαια από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και εταιρείες.

Ωστόσο, το κρυπτονόμισμα αναμένεται να παραμείνει ασταθές λόγω της περιορισμένης διάθεσης.

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι λιγότερο από το 30% της συναλλακτικής δραστηριότητας στο bitcoin σχετίζεται με πληρωμές. Το 2020, για παράδειγμα, 28 εκατομμύρια BTC άλλαξαν χέρια, νούμερο ισοδύναμο με το 150% των συνολικών bitcoin που κυκλοφορούν. Στο ίδιο διάστημα, ανταλλάχθηκαν 40 δισεκατομμύρια μετοχές της Apple, που αντιστοιχούν στο 270% του συνόλου.

Επιπλέον, ο μέσος αριθμός BTC που ανταλλάσσονται καθημερινά σε δολάρια ΗΠΑ ισοδυναμεί μόνο με 0,05% των γιεν και 0,06% GBP που το κάνουν.

Επομένως, το bitcoin πρέπει να μετατρέψει τις δυνατότητές του σε αποτελέσματα, όπως έκανε και η Tesla, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Η Tesla, όπως και το bitcoin, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις σχετικά με το αν θα είναι το μέλλον του αυτοκινήτου ή μια "σύντομη-μανία". Η αίσθηση έχει αλλάξει δραματικά τους τελευταίους 18 μήνες καθώς η Tesla αποδείχθηκε ικανή να παραδώσει αυτοκίνητα όπως το μοντέλο 3 σε μεγάλη κλίμακα.

Η τρέχουσα αποτίμηση του bitcoin δείχνει μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα που τιμολογούνται, επομένως πρέπει να αποδείξει την αξία του ως μέσο πληρωμής για να ανταποκριθεί στη φήμη του, καταλήγει το έγγραφο της Deutsche Bank.

Τα σχέδια της Deutsche Bank να αναπτύξει μια "ολοκληρωμένη πλατφόρμα επιμέλειας για θεσμικούς πελάτες και τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία" παρουσιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2020 σε έκθεση στο Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.