Ο Ρώσος Πρόεδρος πραγματοποίησε συνάντηση με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, όπου τα κρυπτονομίσματα τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε τη λήψη μέτρων για την πρόληψη παράνομων δραστηριοτήτων στις διασυνοριακές μεταφορές με κρυπτονομίσματα.

Ο Πούτιν καλεί καιάλλες υπηρεσίες να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της χρήσης των κρυπτονομισμάτων για παράνομους σκοπούς

Σύμφωνα με ένα αντίγραφο που δημοσιεύτηκε  στον επίσημο ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν πιστεύει ότι η Γενική Εισαγγελία πρέπει να συνεχίσει να ασχολείται με την ενίσχυση της οικονομικής παρακολούθησης. Τούτου λεχθέντος, ο Ρώσος Πρόεδρος επισήμανε άμεσα για τα κρυπτονομίσματα:

Υπάρχει ένα ακόμη σημείο - αρκετά νέο, αλλά ουσιαστικό: να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για την καταστολή της παράνομης διασυνοριακής κυκλοφορίας κεφαλαίων ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων. Τα εγκληματικά στοιχεία χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο αυτά τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, και αυτό σίγουρα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε συναδέλφους από άλλα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοοικονομικής παρακολούθησης.

Το Financial Monitoring ή Rosfinmonitoring, είναι η ρωσική κυβερνητική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την εποπτεία όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη χώρα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, η συνάντηση του Πούτιν που πραγματοποιήθηκε με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε για την επισκόπηση των αποτελεσμάτων της εργασίας τους κατά το 2020.

Οι τελευταίες κανονιστικές κινήσεις του Πούτιν για τα κρυπτονομίσματα

Τους τελευταίους μήνες, ο Ρώσος Πρόεδρος δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των κρυπτονομισμάτων όσον αφορά τις κανονιστικές ρυθμίσεις. Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο τον Αύγουστο του 2020 ο οποίος ρυθμίζει τις συναλλαγές ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (DFA).

Μία από τις προβλέψεις του νόμου ορίζει ότι άτομα και νομικά πρόσωπα στη Ρωσία θα μπορούν να αμφισβητήσουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μόνο στο δικαστήριο εάν έχουν δηλώσει αυτές τις συναλλαγές και το γεγονός ότι κατέχουν κρυπτονομίσματα.

Η εν λόγω νομοθεσία εγκρίθηκε από την Κρατική Δούμα, την κατώτερη Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, στις 22 Ιουλίου και από το Συμβούλιο Ομοσπονδίας στις 24 Ιουλίου. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.

Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2020, ο Πούτιν υπέγραψε μια εντολή που υποχρεώνει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους της χώρας να αποκαλύψουν τις συμμετοχές τους σε κρυπτονομίσματα. Το διάταγμα ορίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλουν λεπτομέρειες σχετικά με το από πού αγόρασαν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και την αξία τους έως τις 30 Ιουνίου 2021.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.