Δύο δημοσκοπήσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έως και το το 10% των πολιτών των ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τους επιταγές τόνωσης των 1.400 δολαρίων για να αγοράσουν bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε μια άλλη σειρά επιταγών τόνωσης στους πολίτες της, μετά το πρόσφατο νομοσχέδιο ανακούφισης που υπέγραψε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι δύο έρευνες που θέτουν το ερώτημα στους συμμετέχοντες πώς σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή ότι περίπου το 10% θα διατεθεί σε κρυπτονομίσματα.

10% των Αμερικανών θα επενδύσουν τις επιταγές στα κρυπτονομίσματα

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υπέγραψε το τελευταίο νομοσχέδιο ανακούφισης, το οποίο προβλέπει οι πολίτες των ΗΠΑ να λάβουν από 1.400 δολάρια σε επιταγές τόνωσης. Την περασμένη Παρασκευή, άρχισαν να καταφθάνουν στους δικαιούχους οι πρώτες επιταγές, ενώ η IRS σχεδιάζει  να παραδώσει μέσα στο επόμενο διάστημα των δέκα ημερών ακόμα 100 εκατομμύρια επιταγές.

Η υπηρεσία Το Harris Poll, ενεργώντας για λογαριασμό της Yahoo Finance, διεξήγαγε έρευνα  σε περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς για να ρίξει φως στα μελοντικά σχέδια και τις προηγούμενες αγορές τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί συμμετέχοντες είπαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει τα χρήματα σε είδη πρώτης ανάγκης όπως αγορές από παντοπωλεία ή εξόφληση ενοικίου(43%), σε αποταμιεύσεις (36%) ή αποπληρωμή χρέους (32%).

Το ενδιαφέρον στοιχείο πάντως, ήταν ότι το 15% των ερωτόμενων δήλωσε ότι είχε επενδύσει τα κεφάλαια, με περίπου τους μισούς να δηλώνουν ότι είχαν αγοράσει κρυπτονομίσματα. Τα μελλοντικά σχέδια των συμμετεχόντων για τον τρίτο γύρο επιταγών τόνωσης είναι λίγο ψπολύ παρόμοια, καθώς το 7% σκοπεύει να αγοράσει ξανά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δημοσκόπηση κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα με μια άλλη που διεξήχθη πρόσφατα από την Mizuho Securities. Σε αυτήν, ο ιαπωνικός γίγαντας επενδυτικών τραπεζών έβγαλε το συμπέρασμα ότι το 10% των ερωτηθέντων σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να αγοράσει bitcoin ή μετοχές. Ωστόσο, εκείνοι προέκριναν την αγορά bitcoin ήταν σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό.

Ποια θα ήταν η επίπτωση εάν τα ευρήματα των ερευνών είχαν εφαρμοστεί ήδη;

Παρόλο που και οι δύο έρευνες απευθύνθηκαν σε σχετικά μικρό αριθμό ατόμων σχετικά με τις προθέσεις τους, αξίζει να διερευνήσουμε, ακόμη και υποθετικά, τι επίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει εάν τα χρήματα διατεθούν σε κρυπτονομίσματα.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία ας δούμε ένα υποθετικό σενάριο, με τις πρώτες επιταγές που στάλθηκαν στα μέσα Απριλίου 2020 εάν είχαν χρησιμοποιηθεί για την αγορά των πιο δημοφιλών κρυπτονομισμάτων.

1.200 δολάρια (το ποσό των πρώτων επιταγών) θα είχαν αγοράσει 0,18 bitcoin, καθώς η τιμή του bitcoin τότε διαπραγματευόταν περίπου στα 6.600 δολάρια εκείνη την εποχή, 7,5 ETH ή 37.500 ADA. Με τις σημερινές τιμές, αυτά τα ποσά θα ανέρχονταν σε 10.440 δολάρια εάν είχαν επενδυθεί σε bitcoin, 13.500 δολάρια εάν είχαν επενδυθεί σε Ethereum) και το επιβλητικό ποσό των 52.500 δολαρίων εάν είχαν επενδυθεί σε Cardano.

Όλα αυτά βέβαια είναι απλώς υποθετικά σενάρια, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι αποδόσεις όμως είναι κάτι περισσότερο από θεαματικές, έχοντας κατά νου ότι έχει περάσει λιγότερο από ένας χρόνο από τότε.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.