Τα προβλήματα με τον νόμο των ιδρυτών του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitmex δεν παύουν να μας απασχολούν. Ο Benjamin Delo παραδόθηκε στις αρχές με τον έτερο συνιδρυτή Arthur Hayes να συμφωνεί να παραδοθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ο Delo απελευθερώθηκε καταβάλλοντας εγγύηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο συνιδρυτής του Bitmex Ben Delo ταξίδεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ενώπιον της δικαστή Sarah L. Cave δήλωσε "μή ένοχος". Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους όρους απελευθέρωσης, η δικαστής του επέτρεψε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει για να παραβρεθεί στο δικαστήριο τον ερχόμενο Μάιο.

Ο Delo, μαζί με τους Arthur Hayes και Samuel Reed, συνέστησαν ανταλλακτήριο κρυπτο-παραγώγων, αλλά τον περασμένο Οκτώβριο κατηγορήθηκαν  για παραβίαση του νόμου περί τραπεζικού απορρήτου (Bank Secrecy Act - BSA). Η κατηγορία κατατέθηκε από την Επιτροπή Εμπορίου Συναλλαγών Εμπορευμάτων (CFTC) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bank Secrecy Act (BSA), τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απαιτείται να παρέχουν στοιχεία των συναλλαγών πάνω από το όριο των 10.000 $. Ο σκοπός του μέτρου αυτού είναι η αποτροπή νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Ένας εκπρόσωπος του Delo δήλωσε στο Bloomberg:

Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες, πρόκειται για υπέρβαση των αρχών των ΗΠΑ και π Delo σκοπεύει να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στις κατηγορίες και να καθαρίσει το όνομά του στο δικαστήριο.

Ο Hayes θα παραδοθεί στις 6 Απριλίου στη Χαβάη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ο Arthur Hayes συμφώνησε να παραδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 6 Απριλίου 2021. Θα απελευθερωθεί με καταβολή εγγύησης 10 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα εξασφαλιστούν με την κατάθεση 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά.

Ο Hayes σήμερα ζει στη Σιγκαπούρη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, θα είναι παρών ενώπιον των αμερικανικών αρχών στη Χαβάη.

Ο Samuel Reed είναι επίσης ελεύθερος μετά τη σύλληψή του το 2020 και καταβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.