Τέσσερα χρόνια αφότου έλεγε ότι το bitcoin "δεν είναι αληθινό", ο αμερικανός επενδυτής Howard Marks παραδέχεται ότι ήταν λάθος.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και συγγραφέας Howard Marks βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους όψιμους υποστηρικτές του bitcoin. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, εξέφρασε την λύπη του γιατί χαρακτήριζε την δημοτικότητα του bitcoin ως "μανία χωρίς βάσεις" παραδεχόμενος ότι μιλούσε χωρίς να είναι πληροφορημένος όσο θα έπρεπε.

Δεν είναι ο μοναδικός. Αντίστοιχες απόψεις εξέφραζαν και ο Jim Cramer του CNBC όπως και ο Michael Saylor της MicroStrategy. ...Ναι ο Michael Saylor!

Τέλος πάντων, ο Marks ο οποίος είναι συνιδρυτής και συν-πρόεδρος της Oaktree Capital Management, σε συνέντευξή του στο Korea Economic Daily παραδέχτηκε ότι "όσα έλεγε δεν ήταν παρά μια απροσδόκητη αντίδραση λόγω ελλειπούς ενημέρωσης και ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν καλή."

Τον Ιούλιο του 2017, Ο 74χρονος δισεκατομμυριούχος ανέφερε σε επιστολή του προς τους επενδυτές έλεγε ότι "τα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι παρά μια αβάσιμη μόδα" για να προσθέσει:

"Ίσως είμαι απλά ένας δεινόσαυρος, πολύ πίσω τεχνολογικά για να εκτιμήσω το μεγαλείο του ψηφιακού νομίσματος. Όμως, πιστεύω ακράδαντα ότι η ικανότητα αυτών των πραγμάτων να κερδίσουν την αποδοχή είναι μια ακόμη απόδειξη της επικράτησης σήμερα της οικονομικής αφέλειας, της πρόθυμης ανάληψης κινδύνων και των ευσεβών σκέψεων."

Πλέον ο Marks φαίνεται να είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλος αφού πλέον παραδέχεται ότι γνωρίζει πόσα δεν γνωρίζει...

Ο δισεκατομμυριούχος εξήγησε στη συνέχεια ότι έχει πάρει το μάθημά του ώστε να αποφύγει να σχολιάζει θέματα με τα οποία δεν είναι εντελώς εξοικειωμένος, όπως συνέβαινε αρχικά με το bitcoin. Επίσης άγγιξε την προηγούμενη θέση του ότι το κρυπτονόμισμα δεν έχει εγγενή αξία, αλλά τώρα πιστεύει ότι υπάρχουν περισσότερα σε αυτό:

"...υπάρχουν πολλά πράγματα που οι άνθρωποι θέλουν και εκτιμούν πολύ και τα οποία δεν έχουν εγγενή αξία. Η προσφορά καθορίζεται από το λογισμικό, οπότε δεν μπορεί να επεκταθεί πολύ, σε αντίθεση με το δολάριο, το οποίο μπορεί να εκτυπωθεί σε άπειρα ποσά. Και η ζήτηση παίρνει διαστάσεις επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για αυτό."

Τέλος παραδέχτηκε ότι όσοι είχαν αγοράσει bitcoin στα 5.000 δολάρια ή και χαμηλότερα, όταν αυτός το λοιδορούσε, πλέον δεκαπλασίασαν την επένδυσή τους σε λιγότερο από έναν χρόνο...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.