Ο κορυφαίος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων, Grayscale, επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της προσθέτοντας καταπιστεύματα για πέντε νέα νομίσματα - LINK, BAT, MANA, FIL και LPT.

Οι θεσμικοί επενδυτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Grayscale Investments θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν από πέντε νέες προσθήκες προϊόντων. Πρίκειται για τα Basic Attention Token (BAT), Chainlink (LINK), Decentraland (MANA), Filecoin (FIL) και Livepeer (LPT).

Ο πρόσφατα διορισμένος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael Sonnenshein, ανακοίνωσε τα νέα στο Twitter νωρίτερα σήμερα. Με την προσθήκη των πέντε παραπάνω νομισμάτων, ο συνολικός αριθμός των Grayscale Trusts έχει αυξηθεί σε 14.

Ο Sonnenshein εξήγησε ότι "ποτέ άλλοτε δεν ήταν υψηλώτερη η ζήτηση των επενδυτών" για διάφορα κρυπτονομίσματα, καθώς αυτά "έφτασαν σε ένα σημείο καμπής".

Τα πέντε νέα καταπιστεύματα λειτουργούν ήδη για επιλέξιμους μεμονωμένους αλλά και θεσμικούς διαπιστευμένους επενδυτές. Αυτοί μπορούν να αγοράσουν μερίδια των προϊόντων μέσω "των αντίστοιχων περιοδικών και συνεχιζόμενων ιδιωτικών τοποθετήσεών τους".

Όπως και με τα άλλα προϊόντα της εταιρείας, ο κύριος στόχος της είναι να "επενδύεται αποκλειστικά στα ψηφιακά νομίσματα που υποστηρίζουν τις BAT, LINK, MANA, FIL και LPT".

Η Grayscale είπε ότι θα προσπαθήσει να έχει μετοχές των νέων προϊόντων στη δευτερογενή αγορά, αλλά "δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα είμαστε επιτυχημένοι". Παρόλο που ορισμένες μετοχές έχουν ήδη λάβει έγκριση, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ότι ενδέχεται τελικά να μην είναι διαθέσιμα στις δευτερογενείς αγορές λόγω "πολλών παραγόντων", συμπεριλαμβανομένων των κανονιστικών θεμάτων.

Είναι ενδιαφέρον ότι τέσσερα από τα πέντε νομίσματα έχουν δει την αξία τους να αυξάνεται μετά την ανακοίνωση. Το LPT αυξήθηκε κατά περίπου 100% στα 14 $, το BAT αυξήθηκε κατά 40% στα 1,20 $, το FIL (35%) στα 73 $ και το LINK (10%) στα 30 $. Το MANA είναι το μόνο token που απέτυχε να αποφέρει σημαντικά κέρδη μέχρι αυτήν την ώρα.

Η Grayscale η οποία ιδρύθηκε το 2013, επιτρέπει στους θεσμικούς επενδυτές να λαμβάνουν έκθεση σε πάνω από δώδεκα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως τώρα χωρίς να ανησυχούν για τη διαχείριση ή την αποθήκευση των περιουσιακών στοιχείων. Το AUM του δεκαπλασιάστηκε σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, ενώ έχει αυξηθεί περισσότερο από δύο φορές από τις αρχές του 2021 σε περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.