Μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση μιας συμμορίας που αποτελούνταν από Κινέζους υπηκόους οι οποίοι εξαπατούσαν υποψήφιους "επενδυτές κρυπτονομισμάτων" στην Κίνα...

Η συμμορία για να μπορεί να λειτουργεί, κρατούσε τους εργαζόμενούς της φυλακισμένους ...ενώ παράλληλα τους πλήρωνε για τις υπηρεσίες τους!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Τα μέλη της συμμορίας με την υπόσχεση παροχής εργασίας, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα πλήθος 101 προγραμματιστών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών από την Κίνα κυρίως αλλά και από άλλα κράτη όπως το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν.

Οι συλληφθέντες αφού τους πήραν τα διαβατήρια, τους υποχρέωναν να δουλεύουν απαγορεύοντάς τους να εγκαταλείψουν τους χώρους εργασίας, που ήταν 19 νοικιασμένες βίλες κυρίως στην περιοχή της Σηλυβρίας.

Οι συλληφθέντες που είχαν στήσει τηλεφωνικά κέντρα για την εξυπηρέτηση των πελατών - θυμάτων τους, διαφημιζόντουσαν στην Κίνα ως σύμβουλοι επενδύσεων. Υπόσχονταν στους "πελάτες" τους, οι οποίοι ήταν κάτοχοι κρυπτονομισμάτων, διπλασιασμό των ποσών που θα τους εμπιστεύονταν ως επένδυση.

Η εξάρθρωση της συμμορίας ξεκίνησε αφότου δύο από τους ομήρους κατάφεραν να αποδράσουν και να απευθυνθούν στο Κινέζικο Προξενείο και αυτό με την σειρά του στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες κινητοποίησαν δύναμη τουλάχιστον 100 αστυνομικών για αυτήν την επιχείρηση.

Να σημειώσουμε ότι οι "εργαζόμενοι - όμηροι" πληρώνονταν για τις υπηρεσίες τους με 7.000 κινεζικά Yuan, ενώ κατασχέθηκαν 1.500.000 τούρκικες Λίρες, 712 κινητά τηλέφωνα, 112 ηλ. υπολογιστές, 677 κάρτες sim, μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και πλήθος σκληρών δίσκων.

Οι 6 από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν κατευθείαν στο δικαστήριο ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς όμως να μπορούν να εγκαταλείψουν την χώρα, ενώ οι εργαζόμενοι - όμηροι, οι οποίοι είχαν εισέλθει στην χώρα με τουριστικές βίζες δεν θα ξεμπλέξουν χωρίς συνέπειες.

Ας τα βλέπουμε αυτά, και ας είμαστε προσεκτικοί με όλες αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις που πολλοί από εμάς δεχόμαστε από τηλεφωνικούς αριθμούς προερχόμενους από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και εσχάτως την Ιρλανδία, που υποτίθεται γίνονται από επενδυτικές εταιρείες και συμβούλους επενδύσεων...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.