Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diginex Richard Byworth δήλωσε ότι η εταιρεία του προβλέπει ότι το bitcoin (BTC) θα φτάσει τουλάχιστον τα 175.000 $ μέχρι το τέλος του έτους. Η τρέχουσα άνοδος του BTC οφείλεται στην υιοθέτησή του ως αντισταθμιστικού παράγοντα έναντι του πληθωρισμού, αλλά και στην "κρίση από πλευράς προσφοράς". Μόνο εάν η Fed ανέστρεφε τις πληθωριστικές της πολιτικές θα μπορούσε να μειώσει την υιοθέτηση του BTC, την οποία ο Byworth λέει ότι δεν μπορεί να διακινδυνεύσει.

Ο Richard Byworth, Διευθύνων Σύμβουλος της Diginex, δήλωσε ότι η εταιρεία του προβλέπει ότι το bitcoin (BTC) θα φτάσει τουλάχιστον στα 175.000 $ μέχρι το τέλος του έτους. Η Diginex είναι μια εταιρεία ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Ο Byworth είπε ότι η θεσμική υιοθέτηση του bitcoin έχει ήδη αρχίσει. Τόνισε επίσης το αυξανόμενο ενδιαφέρον των "μεγάλων εταιρειών".

"Βλέπετε διαχειριστές μακροοικονομικών αντισταθμιστικών κεφαλαίων να βρίσκονται σε αυτόν τον χώρο για αρκετό καιρό. Τώρα αρχίζετε να βλέπετε και μερικούς από τον χώρο των Ομολόγων που εμπλέκονται σε αυτόν τον χώρο"

Είπε επίσης ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αναγνώριση της αξίας του bitcoin έναντι του χρυσού. Ο Byworth κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία του είχε διαμορφώσει πρόβλεψη για 175.000 δολάρια μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι αυτή θα μπορούσε να ξεπεραστεί.

Κρίση από πλευράς προσφοράς

Όταν ρωτήθηκε στο Bloomberg Markets τι συνέβαλε στην τρέχουσα άνοδο του bitcoin, η απάντηση του Byworth ήταν διπλή. "Tα τεράστια ερεθίσματα ενάντια στην υποτίμηση του δολαρίου" ώθησαν τους επενδυτές στο bitcoin, είπε. Το bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού είναι ένα ευρέως διαδεδομένο επιχείρημα για την διευρυμένη υιοθέτησή του.

Ωστόσο, ο Byworth σημείωσε ότι αυτή η διευρυμένη υιοθέτηση επηρεάζει επίσης την τιμή του bitcoin. Αναφέρθηκε στις αγορές υψηλού από την MicroStrategy, την Tesla, την Square, καθώς και από τη δική του εταιρεία. "Μεταξύ των τεσσάρων αυτών εταιρειών, αγοράστηκε το 40% της ετήσιας παροχής bitcoin μέσα σε λίγους μόνο μήνες", είπε. Αυτό, σε συνδυασμό με τον υποδιπλασιασμό (halving) που έλαβε χώρα τον Μάιο του περασμένου έτους, αποτελεί "κρίση από την πλευρά της προσφοράς", σύμφωνα με τον Byworth.

"Αυτό είναι μόνο το αρχικό στάδιο του αγώνα, τα πράγματα θα ζεσταθούν πολύ από εδώ και πέρα".

Τι θα μπορούσε να σταματήσει το bitcoin;

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diginex ρωτήθηκε ποιο πιθανό εμπόδιο θα μπορούσε να περιμένει η εταιρεία του. Ο Byworth απάντησε ότι η αναστροφή της πληθωριστικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε "να καταστρέψει τα πράγματα". Ωστόσο, υποστήριξε ότι η Fed δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό. Ο Byworth είπε ότι η Fed δεν μπορεί να διακινδυνεύσει τον αποπληθωρισμό σε καμία περίπτωση.

"Είναι απολύτως αδύνατο να επιτρέψουν να συμβεί αυτό ειδικά όταν έχουμε ένα μακροπρόθεσμο τεχνολογικό σκηνικό που είναι πολύ αποπληθωριστικό", συνέχισε. Ο Byworth είπε ότι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως τα αυτοκινούμενα οχήματα, θα οδηγήσει σε αυξημένη ανεργία. Ο Byworth σημείωσε ότι η Fed το γνωρίζει αυτό. "Έτσι, παρόλο που μπορεί να αντιδράσουν βραχυπρόθεσμα με μια σύντομη αύξηση των επιτοκίων θα την πάρουν πίσω πολύ, πολύ γρήγορα", κατέληξε.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.