Ένα μέλος του γαλλικού κοινοβουλίου υπέγραψε αίτηση που αφορά στην τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας να αγοράζει και να διατηρεί bitcoin καθώς και άλλα κρυπτονομίσματα.
Η αναφορά καλεί τους νομοθέτες να εξετάσουν επειγόντως το θέμα, προειδοποιώντας ότι η μη κατοχή bitcoin θα θέσει τη Γαλλία σε «οικονομικά δυσμενή θέση εντός 5-10 ετών».
Κινητοποίηση για να επιτραπεί στην Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει Bitcoin
Ο Jean-Michel Mis, μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης*, ανακοίνωσε σε tweet την Παρασκευή ότι υπέγραψε αίτηση για τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να επιτραπεί στην Banque de France, την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, να αγοράσει και να διακρατήσει bitcoin, καθώς και άλλα κρυπτονομίσματα.
Je signe l’initiative de @fxthoorens ?
— Jean-Michel MIS ?? (@JeanMichelMIS) March 12, 2021
Enfin une pétition en ligne qui prend vos idées, pas vos données ✅
Amendement autorisant la @banquedefrance à acheter du #bitcoin et d'autres #cryptoactifs
Ne ratons pas le coche !@FranceConnectID @CNIL https://t.co/Q0i4aqjTcl
Η αίτηση που βρίσκεται στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών αναφορών της Γαλλικής Γερουσίας, ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου από τον François-Xavier Marie Jean Elder Thoorens. Η συλλογή υπογραφών θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Αιτήσεις με τουλάχιστον 100.000 υπογραφές εντός έξι μηνών διαβιβάζονται στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία αποφασίζει εάν θα δώσει συνέχεια στο θέμα. Μέχρι την στιγμή σύνταξης του παρόντος κειμένου έχουν υποβληθεί 603 υπογραφές.
"Πολλές εταιρείες έχουν πλέον αποκτήσει μεγάλα ποσά (της τάξης των αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ) bitcoin", αναφέρει η αίτηση, σημειώνοντας την Microstrategy του Michael Saylor και την Tesla του Elon Musk. Αναφέρει επίσης ότι "Μερικές δημόσιες οντότητες όπως ο δήμαρχος του Μαϊάμι τοποθετούνται ώστε να μπορούν να αγοράσουν bitcoin".
Επιπλέον, "Ο λόγος αυτής της εκστρατείας είναι ο κίνδυνος ενός αδύναμου δολαρίου [που] τα επόμενα 5 χρόνια μπορεί να καταστρέψει τις μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές δυνατότητες", συνεχίζει η αναφορά, προσθέτοντας:
Η Γαλλία δεν μπορεί να παραμείνει με αξιοπρέπεια ένας απλός παρατηρητής ενός αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει. Εάν δεν διαθέτει bitcoin, θα βρεθεί σε οικονομικά δυσμενή θέση εντός 5-10 ετών. Είναι επείγον να επισημανθεί αυτό το ζήτημα.
Υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία πρέπει να υιοθετήσει μια στρατηγική σε αυτόν τον τομέα και να εφαρμόσει τους ισχύοντες νόμους για την εφαρμογή της στρατηγικής αυτής, ο αιτών έγραψε: "Ως εκ τούτου, προτείνω μια ενημέρωση του νομισματικού και χρηματοοικονομικού κώδικα για να δώσει στην Banque de France την δυνατότητα να αγοράζει, να πουλάει και να διακρατεί bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα."
Επίσης επισημαίνεται ότι οι νομοθέτες "θα πρέπει να υιοθετήσουν μια στρατηγική που θα αξιολογήσει με σωστό τρόπο τους κινδύνους και θα προτείνει εύλογους δείκτες διατήρησης κρυπτονομισμάτων για την εφαρμογή αυτής της στρατηγικής".
Τα καμπανάκια χτυπούν σε όλον τον κόσμο, ο κόσμος μπαίνει στην νέα εποχή "με τα χίλια", οι νομοθέτες σε ολόκληρο τον κόσμο κινητοποιούνται ώστε να λάβουν θέσεις για αυτό που έρχεται και εμείς ...και όταν λέω εμείς εννοώ το ελληνικό πολιτικο-οικονομικό σύστημα απλώς περιμένει τις όποιες οδηγίες δοθούν κάποια στιγμή από την EKT, την Κομισιόν ή δεν ξέρω από ποιόν άλλον.
* Η γαλλική Εθνοσυνέλευση είναι η κάτω βουλή του διθάλαμου Κοινοβουλίου της Γαλλίας υπό την Πέμπτη Δημοκρατία. Το άλλο είναι η Γερουσία. Τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης είναι γνωστά ως députés.