Μια νέα έρευνα αποκάλυψε την τελευταία τάση μεταξύ των διαπιστευμένων επενδυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο την αποκεντρωμένη οικονομία (DeFi). Η μελέτη δείχνει ότι μια μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς είναι πιθανό να επενδύσουν σε DeFi φέτος.

Το 70% των ερωτηθέντων έχει ήδη επενδύσει σε bitcoin

Σύμφωνα με την Xangle , η οποία ρώτησε στο πλαίσιο έρευνας 379 διαπιστευμένους επενδυτές, το 67% από αυτούς έχουν κάποια γνώση σχετικά με το defi. Συνολικά, αυτοί οι ερωτηθέντες ισχυρίστηκαν ότι έχουν στρέψει σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον τους στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους.

Το 72,2% από αυτούς δήλωσε ότι «είναι πολύ πιθανό να επενδύσουν» σε DeFi τους επόμενους 12 μήνες.

Μόνο το 17,5% των διαπιστευμένων επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι θα ήταν «κάπως πιθανό να επενδύσουν».

Επιπλέον, η πλατφόρμα Xangle διαπίστωσε ότι οι ερωτηθέντες επενδύουν σε μεγαλύτερο βαθμό τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία του covid-19. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 70% των ερωτηθέντων επενδυτών των ΗΠΑ που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν επενδύσει σε bitcoin (BTC).

Οι ερωτηθέντες επενδυτές βλέπουν το bitcoin ως αποθήκη αξίας που θα αποφέρει υψηλές αποδόσεις, είτε μέσω βραχυπρόθεσμων επενδύσεων είτε μέσω αγοράς και κατοχής.

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι υπάρχει έλλειψη ρύθμισης σχετικά με την προστασία των καταναλωτών στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του DeFi. Σύμφωνα με τη μελέτη, το 78% από αυτούς πιστεύουν ότι «οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να προστατεύουν περισσότερο τους επενδυτές»

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι οι καταστάσεις που απομακρύνουν κάποιους επενδυτές από τον χώρο τωνκρυπτονομισμάτων είναι η έλλειψη προστασίας από τις ρυθμιστικές αρχές, οι απάτες και η έλλειψη ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε όλο τον κλάδο.

Το Bitcoin παραμένει η «κορυφαία επιλογή για μελλοντικές αποδόσεις»

Παρόλο που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε DeFi, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το bitcoin εξακολουθεί να είναι η κορυφαία επιλογή «για μελλοντικές αποδόσεις».

Σύμφωνα με την έρευνα, εάν οι διαπιστευμένοι επενδυτές είχαν 100.000 $ για να επενδύσουν, αλλά έπρεπε να διακρατήσουν την επένδυση για τέσσερα χρόνια, «το 31,7% θα επέλεγε να επενδύσει σε bitcoin, ενώ το 29% θα έπαιζε σε μετοχές blue-chip ως καλύτερη επένδυση».

Ο Lihan Lee, συνιδρυτής της Xangle, σχολίασε την έρευνα:

Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαίωσαν την πεποίθησή μας ότι οι διαπιστευμένοι επενδυτές είναι πολύ ενθουσιασμένοι για την επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων, αλλά συγκρατούνται λόγω της έλλειψης προστασίας από τις ρυθμιστικές αρχές, των περιστατικών απάτης και της έλλειψης ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης γύρω από τον κλάδο. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τη βιομηχανία στο σύνολό της να εντείνει και να προσφέρει σε αυτό το νέο κύμα επενδυτών όλα όσα χρειάζονται για να διασφαλίσουν ότι θα έχουν θετική εμπειρία και να συνεχίσουν να επενδύουν.

Η Xangle έλαβε τις ακόλουθες οδηγίες για να καθορίσει ποιος ήταν επιλέξιμος ώστε να χαρακτηριστεί "διαπιστευμένος επενδυτής" για την έρευνα:

Οι 379 ερωτηθέντες θεωρούνται διαπιστευμένοι επενδυτές, οι οποίοι είναι σε θέση να ανταλλάσσουν τίτλους που ενδέχεται να μην είναι εγγεγραμμένοι στο χρηματιστήριο, όπως τα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τον κανόνα 501 της SEC, πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο εισόδημα 200.000 $ για μεμονωμένα άτομα και οι οποίοι ήταν το 71% των ερωτηθέντων - ή 300.000 $ οικογενειακά έσοδα, τα οποία καλύπτουν το υπόλοιπο 29% των ερωτηθέντων.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.