Η Soros Fund Management, η New York Life και η Morgan Stanley ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις Stone Ridge Holdings, Massmutual, FS Investments και Bessemer Venture Partners για να επενδύσουν στην 'προσανατολισμένη στα bitcoin' επενδυτική εταιρεία NYDIG. Η συνεργασία τους θα εστιαστεί σε μια σειρά στρατηγικών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με το bitcoin και αναμένουν να ξεκινήσουν «μια έκρηξη καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες bitcoin».

Οι μεγάλες εταιρείες καταλαμβάνουν τον χώρο του bitcoin

Μεγάλες εταιρείες και επενδυτικά σχήματα βαρέων βαρών έχουν επενδύσει στο New York Digital Investment Group (NYDIG), έναν πάροχο τεχνολογικών και επενδυτικών λύσεων για το bitcoin, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ένας γύρος κεφαλαίου ανάπτυξης, ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, κατευθύνθηκε από τους στρατηγικούς συνεργάτες Stone Ridge Holdings Group, Morgan Stanley, New York Life, Massmutual, Soros Fund Management και FS Investments.

Επιπλέον και οι Bessemer Venture Partners και Fintech Collective, που οδήγησαν τους δύο προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης για το NYDIG, ήταν επίσης σημαντικοί συμμετέχοντες.

Η Soros Fund Management προεδρεύεται από τον με έχοντα ανάγκη συστάσεων George Soros. Η New York Life Insurance Company είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλειών ζωής στις Η.Π.Α. και η μεγαλύτερη εταιρεία αμοιβαίων ασφαλειών ζωής στη χώρα.

Ο Robert Gutmann, Διευθύνων Σύμβουλος της NYDIG, εξήγησε ότι «Οι εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτόν τον γύρο είναι κάτι περισσότερο από επενδυτές - είναι συνεργάτες, όλοι μας είναι γνωστοί εδώ και χρόνια». Στη συνέχεια είπε:

Η NYDIG θα συνεργαστεί με αυτές τις εταιρείες σε στρατηγικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το bitcoin και που καλύπτουν τη διαχείριση επενδύσεων, την ασφάλιση, την τραπεζική, την καθαρή ενέργεια και τη φιλανθρωπία. Αυτές οι συνεργασίες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι έχει φτάσει πλέον η θεσμική υιοθέτηση του bitcoin.

Πρόσθεσε ότι «Κατά τους επόμενους μήνες και τρίμηνα», η NYDIG αναμένεται να ανακοινώσει «μια έκρηξη καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες bitcoin» σε συνεργασία με τους νέους επενδυτές.

Δίνοντας έμφαση στην «επιτάχυνση της θεσμικής υιοθέτησης bitcoin», η ομάδα ανακοίνωσε περαιτέρω τη Δευτέρα:

Οι ασφαλιστές ζωής, προσόδων και ιδιοκτησίας και ατυχημάτων κατέχουν πλέον, συνολικά, περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια άμεσης και έμμεσης έκθεσης σε bitcoin που διαχειρίζονται αποκλειστικά από την NYDIG.

Η NYDIG είναι μέρος της Stone Ridge Asset Management, η οποία πρόσφατα υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για ένα από τα αμοιβαία κεφάλαια ανοιχτού τύπου να επενδύσει σε bitcoin. Ο Ross Stevens, ιδρυτής της Stone Ridge, ο οποίος είναι επίσης ιδρυτής της NYDIG, είπε τον Φεβρουάριο ότι «απλά θα δείτε έναν τοίχο χρημάτων» να μπαίνει στο bitcoin.

Όπως φαίνεται καθημερινά θα έχουμε κάτι να περιμένουμε...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.