Ως επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Kraken, o Jesse Powell οφείλει να είναι αισιόδοξος για το bitcoin. Παράλληλα προβλέπει ένα μέλλον που εξάπτει τη φαντασία ακόμη και των πιο ένθερμων υποστηρικτών του κρυπτονομίσματος.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, o Powell είπε ότι το bitcoin έχει μεγάλες πιθανότητες να φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, προσθέτοντας ότι οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι τελικά θα αντικαταστήσει όλα τα μεγάλα βασικά νομίσματα.

«Μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις, αλλά όταν το μετράς σε όρους δολαρίων, δείχνει ότι θα επιβιώσει στο άπειρο», είπε. «Οι πιστοί οπαδοί θα σου πουν ότι θα εκτοξευτεί στο φεγγάρι, μετά στον Άρη και τελικά θα γίνει το νόμισμα του κόσμου».

Ξεχωριστά ο CEO της Kraken, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, είπε πως το ανταλλακτήριο θα μπει στο χρηματιστήριο, πιθανότατα το επόμενο έτος.

Οι ακραίες προβλέψεις δεν είναι καινούριο φαινόμενο στον κόσμο του bitcoin, όπου οι ακόλουθοί του προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδος πείθοντας το ευρύτερο κοινό ότι το κρυπτονόμισμα είναι ένα αξιόπιστο asset και όχι μια κερδοσκοπική μανία. Το δολάριο παραμένει το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και ο δείκτης αναφοράς για το παγκόσμιο εμπόριο, αν και η αξία του έχει υποχωρήσει το περασμένο έτος.

Οι «ταύροι» του bitcoin προβλέπουν ότι μια μέρα θα ξεπεράσει συνολικά την κεφαλαιοποίηση του δολαρίου, του ευρώ και άλλων νομισμάτων, σύμφωνα με τον Powell.

Το δολάριο «είναι μόλις 50 χρονών και ήδη παρουσιάζει σοβαρά σημάδια αδυναμία, και θεωρώ πως ο κόσμος θα αρχίσει να μετρά την αξία των πραγμάτων σε όρους bitcoin», είπε.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.