Η Εσωτερική Μογγολία, μια αυτόνομη περιοχή στην βόρεια Κίνα, σχεδιάζει την διακοπή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, σε μια προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας.

Εξ' άλλου η τοπική κυβέρνηση θα σταματήσει την έγκριση νέων επιειρηματικών σχεδίων που απαιτούν κατανάλωση μεγάλων ποσών ενέργειας για την υλοποίηση και λειτουργία τους, όπως η μεταλλουργία και η εξόρυξη λιγνίτη.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την εναρμόνιση στις απαιτήσεις των συμφωνιών στον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που παράγεται στην Εσωτερική Μογγολία βασίζεται στον λιγνίτη, η καύση του οποίο θεωρείται ως ο χειρότερος παράγοντας εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Η Κίνα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος παγκόσμιος ρυπαντής μετά τις ΗΠΑ, που βρίσκονται στην κορυφή της "βρώμικης" λίστας, έχει θέσει ως στόχο την αποδέσμευσή της από τα ορυκτά καύσιμα έως το 2060.

Η επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας καθώς επίσης οι επαρχίες Σετσουάν και Ξινγιάνγκ, μέχρι τώρα ήταν δημοφιλείς περιοχές για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων λόγω του χαμηλού ενεργειακού κόστους. Σύμφωνα με μετρήσεις του Πανεπιστημίου του Cambridge (Cambridge University’s Bitcoin Electricity Consumption Index), η Εσωτερική Μογγολία "συγκεντρώνει" το 8% της παγκόσμιας και το 65% αντίστοιχα της Κινεζικής εξορυκτικής υπολογιστικής ισχύος (hash power).

Η επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας είναι η μοναδική από τις 30 κινεζικές επαρχίες, που δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις - στόχους που είχαν τεθεί για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuter's η Εσωτερική Μογγολία θα αυστηροποιήσει την εφαρμογή των μέτρων μείωσης κατανάλωσης ενέργειας σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, ενώ έχει θέσει για φέτος στόχο την μείωση κατά 3% σε σχέση με την κατανάλωση του 2020. Εδώ να σημειώσουμε ότι η κατανάλωση ενέργειας στην εν λόγω περιοχή, αυξήθηκε κατά 9.5% την περίοδο 2016-2019.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.