Η αλήθεια είναι ότι αυτό το έργο το βλέπουμε σε επανάληψη. Ακόμα ένας "άνθρωπος της αγοράς", που επί σειρά ετών διαλαλούσε την απάτη και την αναποτελεσματικότητα του bitcoin, κάνει στροφή 180 μοιρών και πλέον θεωρεί ότι το bitcoin ήρθε για να μείνει και μάλιστα το βλέπει σαν μια καλή επένδυση.

Μιλάμε για τον τηλεοπτικό οικονομικό αστέρα Kevin O'Leary, ή αλλοιώς τον Mr. Wonderful, ο οποίος άρχισε να επενδύει στο μέχρι πρότινος "σκουπίδι" όπως συνήθιζε να αποκαλεί το bitcoin. Μάλιστα λέει ότι αρχίζει να συνηθίζει και στις διακυμάνσεις της τιμής του, όπως συνηθίζουν και οι θεσμικοί επενδυτές ...όπως λέει.

"Στ' αλήθεια πιστεύω ότι τα ψηφιακά νομίσματα ήρθαν για να μείνουν" είπε μιλώντας στο CNBC την περασμένη εβδομάδα. "Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να τα δια-κρατήσουν, συμπεριλαμβανομένων των θεσμικών επενδυτών, συμβιβάζονται με τις έντονες διακυμάνσεις της τιμής".

Μιλώντας για τον εαυτό του είπε: "Είμαι ενθουσιασμένος. Επενδύω... Το 3% [των επενδύσεων μου] είναι μοιρασμένο σε bitcoin και ethereum. Η διακύμανση με αρρωσταίνει, αλλά σιγά σιγά την συνηθίζω. Και τελικά, αρχίζω να σκέφτομαι πως να επενδύσω σε υποδομές εξόρυξης bitcoin."

Σχολιάζοντας την διακύμανση της τιμής του bitcoin, είπε: "Δεδομένης της διακύμανσης των κρυπτονομισμάτων, η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να λάβει κανείς αφού αποφασίσει να επενδύσει σε αυτά, είναι ποιό ποσοστό των επενδύσεών του θα καταλαμβάνουν. Για εμένα, ένα 5% είναι αρκετό."

Ο Anthony Pompliano, μέτοχος της Morgan Creek Digital, ο οποίος στο παρελθόν προσπαθούσε για χρόνια να πείσει τον O’Leary να επενδύσε σε BTC, χωρίς αποτέλεσμα, αντέδρασε στα λεγόμενά του για περί 5%: "Με απέτρεπες από το να έχω 50%, γιατί όπως έλεγες ήταν 'σκουπίδι', αλλά τώρα λες ότι ένα 5% είναι αποδεκτό. Τελικά εσύ θα φτάσεις στο 50%" και ο O’Leary απάντησε εμφατικά: "Σωστά, αλλάζω όταν αλλάζουν και τα δεδομένα!"

 

* Το Shark Tank είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιχειρηματικής πραγματικότητας. Έκανε πρεμιέρα στις 9 Αυγούστου 2009 στο ABC. Πρόκειται για το αμερικανικό franchise του διεθνούς σχήματος Dragons' Den, το οποίο ξεκίνησε στην Ιαπωνία ως Money Tigers το 2001.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.