Μια 177χρονη ελβετική τράπεζα εισήγαγε τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων στις προσφερόμενες υπηρεσίες της. Η Bordier & Cie SCmA πρόσθεσε το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα στη λίστα των υπηρεσιών της συνεργαζόμενη με εγχώρια κρυπτο-εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ελβετική τράπεζα, που ιδρύθηκε το 1844, υποστηρίζει ότι η αύξηση της ζήτησης από τους πελάτες τους τους ενθάρρυνε να συμπεριλάβουν τα κρυπτονομίσματα. Η διοίκηση Bτης ordier & Cie SCmA πιστεύει ότι έπρεπε να διαφοροποιηθούν σε «εναλλακτικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων όπως τα ψηφιακά στοιχεία.»

Η Bordier συνεργάστηκε με την Sygnum Bank, μία από τις πρώτες ελβετικές τράπεζες κρυπτονομισμάτων, για να υποστηρίξει τη διαχείριση της υποδομής πίσω από την προσφορά των κρυπτονομισμάτων. Περιλαμβάνει την επιτήρηση των ιδιωτικών κλειδιών για τον έλεγχο της πρόσβασης στα κρυπτονομίσματα και τη σύνδεση με παρόχους ρευστότητας.

Με τη νέα υπηρεσία, οι πελάτες τκς Bordier θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν, να ανταλλάσσουν και να διατηρούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) και tezos (XTZ). Ωστόσο, το τραπεζικό ίδρυμα επιδιώκει να επεκτείνει περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Ο Mathias Imbach, Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Sygnum Bank, σχολίασε τις επιπτώσεις που έχει η ανακοίνωση στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον:

Η Bordier συνεχίζει την 177χρονη παράδοση της διαφύλαξης του πλούτου των πελατών για τις μελλοντικές γενιές, προσφέροντας την «επόμενη γενιά» περιουσιακών στοιχείων στους πελάτες της. Οι διαχρονικές αξίες της Bordier και το όραμα της Sygnum Bank για την Οικονομία του Μέλλοντος αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό στο μεταβαλλόμενο χρηματοοικονομικό τοπίο.

Η Bordier & Cie SCmA εξήρε τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων κατά την ανακοίνωση, η οποία σχεδόν τετραπλασιάστηκε το 2020. Η ελβετική τράπεζα πρόσθεσε επίσης:

Σε ένα πλαίσιο χαρτοφυλακίου, η υψηλή ανάπτυξη κρυπτονομισμάτων και η χαμηλή συσχέτιση τους με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία τα καθιστά ισχυρά εργαλεία για την ενίσχυση της διαφοροποίησης και την επίτευξη ανώτερων προσαρμογών κινδύνου. Το bitcoin, ειδικότερα, το οποίο πολλοί θεωρούν ως τον νέο «ψηφιακό χρυσό» λόγω της ικανότητάς του να αντισταθμίζει τις πληθωριστικές πιέσεις, έχει υιοθετηθεί από τους θεσμικούς επενδυτές ως εναλλακτική επένδυση.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.