Η Ταϊλάνδη επιδιώκει να εισαγάγει ένα νέο σύνολο κανόνων για τους "λιανικούς" επενδυτές κρυπτονομισμάτων, στοχεύοντας συγκεκριμένα σε αυτούς που θέλουν να ανοίξουν νέους λογαριασμούς. Ο ταϊλανδικές εποπτικές αρχές, θα μπορούν να απαιτούν από τα εγχώρια ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να ζητάνε από τους πελάτες - επενδυτές, αποδεικτικά του εισοδήματός τους.

Οι εποπτικές αρχές επίσης θα μπορούν να ζητάνε από τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων να αποδείξουν το επίπεδο γνώσεών τους πάνω στην συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) της Ταϊλάνδης πιθανότατα προετοιμάζει το έδαφος ώστε να απαιτήσει από τους μελλοντικούς επενδυτές να εμφανίζουν τα έσοδα ή τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν ανοίξουν λογαριασμούς.

Η Ruenvadee Suwanmongkol, γενική γραμματέας του οικονομικών εποπτικών αρχών της χώρας, επεσήμανε ότι όποιου δεν θα του επιτρέπεται να ανταλλάσσει κρυπτονομίσματα μέσω των λογαριασμών του, θα μπορεί να το κάνει [να επενδύει] μέσω αδειοδοτημένων εταιρειών διαχείρισης. Στη συνέχεια προσέθεσε:

"Έχουμε μεγάλη ανησυχία, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές κρυπτονομισμάτων στα εγχώρια ανταλλακτήρια είναι πολύ νέοι, όπως φοιτητές και έφηβοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν την καινοτομία και την τεχνολογία, αλλά οι επενδύσεις σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ενέχουν τεράστιο κίνδυνο."

Επιπλέον, η γενική γραμματέας είπε ότι οι μη πιστοποιημένοι έμποροι κρυπτονομισμάτων θα μπορούν να επενδύουν μόνο μέσω χρηματοοικονομικών συμβούλων που έχουν άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οι εποπτικές αρχές θα δημοσιεύσουν τους νέους κανόνες σχετικά με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, πριν από μια δημόσια ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις σχετικές διαβουλεύσεις αναμένεται να αξιολογήσουν προτάσεις από τοπικά ανταλλακτήρια και μεσάζοντες.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, η γενική γραμματέας πρότεινε οι επενδυτές να πρέπει να αποδείξουν ότικατέχουν κάποια γνώση της συγκεκριμένης αγοράς προτού τους επιτραπεί να ανοίξουν λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων για διαπραγμάτευση (trading).

Mέχρι τώρα στην Ταϊλάνδη λειτουργούν έξι αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Η ρητορική της Ταϊλανδικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετατοπίζεται πλέον σε μια πιο προσεκτική στάση απέναντι στους κινδύνους που ενέχει η επένδυση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, συνεχίζει να χορηγεί άδειες σε εθνικές επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων. Μέχρι στιγμής, όσον αφορά τα ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που έχουν αδειοδοτηθεί, υπάρχουν μόνο έξι που λειτουργούν νόμιμα στην Ταϊλάνδη.

Είναι τα Bitkub, BX, Satang Pro, Huobi Thailand, ERX και Zipmex. Και τα έξι αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης έχουν έγκριση τόσο για κρυπτονομίσματα όσο και για ψηφιακά διακριτικά (tokens), εκτός από το ERX, το έχει έγκριση μόνο για tokens.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θεωρεί ότι τα κρυπτονομίσματα «δημιουργήθηκαν με σκοπό να αποτελέσουν μέσο ανταλλαγής για την απόκτηση αγαθών, υπηρεσιών ή άλλων δικαιωμάτων». Από την άλλη πλευρά, δημιουργούνται ψηφιακά διακριτικά «με σκοπό τον προσδιορισμό του δικαιώματος ενός ατόμου να συμμετέχει σε μια επένδυση σε οποιοδήποτε έργο ή επιχείρηση, ή να αποκτά συγκεκριμένα αγαθά, υπηρεσίες ή άλλα δικαιώματα βάσει συμφωνίας μεταξύ του εκδότη και του κατόχου», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της εποπτικής αρχής.

Για το καλό μας λοιπόν, αρχίζει το στενό μαρκάρισμα και το φακέλωμα. Μιλάμε πάντα για την "μαρίδα" ...για να συνεννοούμαστε. Μην γελιέστε ...βρισκόμαστε λίγο πίσω από την Ταϊλάνδη. Πάντα να διαβάζετε ιστορία, αλλοιώς πάμε χαμένοι.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.