Οι επενδυτές που άρχισαν να ασχολούνται με το bitcoin πριν από τρία έως πέντε χρόνια είναι εκείνοι που τα κρατάνε πιο σφιχτά "στα χέρια τους", από ότι οι υπόλοιποι.

Το Bitcoin (BTC) μπορεί να αξίζει σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από τα υψηλότερα του 2017, αλλά πολλοί hodlers από εκείνη την εποχή αρνούνται να μπουν στον πειρασμό να τα πουλήσουν.

Τα τελευταία δεδομένα από την εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Bitcoin Unchained Capital δείχνουν ότι οι αγοραστές του 2017 ελέγχουν όλο και μεγαλύτερο μέρος των bitcoin.

Σύμφωνα με το διάγραμμα HODL Waves της Unchained Capital, το οποίο κατατάσσει την ποσότητα ανάλογα με το πότε μετακινήθηκαν τα νομίσματα, αυτοί που αγόρασαν πριν από τρία έως πέντε χρόνια "κάθονται πάνω" στα bitcoin τους.

Από τη εποχή της συντριβής του Μαρτίου 2020, όταν το BTC/USD έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα των 3.600$, το ποσοστό των bitcoin που μετακινήθηκε για τελευταία φορά την χρονική περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2018 αυξήθηκε από 5,57% σε 13,38%.

Με άλλα λόγια, η άνοδος της τιμής κατά τη διάρκεια του 2019, και μεγάλης περιόδου του 2020 και το 2021 δεν έκανε τους επενδυτές του bull run του 2017 να πουλήσουν αφού βγάλαν καθαρή την περίοδο της πτώσης.

Αντίθετα, το πλήθος των πέντε έως επτά ετών και των επτά έως δέκα ετών μειώνει την παρουσία του (στον χώρο του bitcoin) κατά το παρελθόν έτος.

«Στις αρχές του Ιανουαρίου, το 59% του συνόλου των bitcoin στο δίκτυο "καθόταν" για περισσότερο από 1 έτος χωρίς κίνηση και μέχρι το τέλος του μήνα, ο αριθμός αυτός έπεσε στο 57%, μείωση 2% ή περίπου 372.320 bitcoin" όπως ανέφερε η Unchained Capital σε ένα ενημερωτικό δελτίο νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών bitcoin που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο ήταν bitcoin που "καθόντουσαν" για λιγότερο από 3 χρόνια, καθώς τα bitcoin που ξεκουραζόταν για 3-5 χρόνια στην πραγματικότητα αυξήθηκαν κατά 0,8%, παρά την αστάθεια των τιμών. Αυτοί είναι οι τύποι που διακρατούν [bitcoin] ακόμα και μετά από την τελευταία απότομη αύξηση της τιμής στα 15.500$ τον Ιανουάριο του 2018 ή και από τα 431$ του Ιανουαρίου του 2016."


Bitcoin HODL Waves chart. Πηγή: Unchained Capital


Τα δεδομένα αυτά εξουδετερώνουν μια φήμη που περιφέρεται στο διαδίκτυο, κατά την οποία όταν το bitcoin έφτασε τα 20.000$ για πρώτη φορά από το 2017 πέρυσι, προκάλεσε μαζική πώληση από επενδυτές που ήταν απρόθυμοι να αποχωρήσουν αποκομίζοντας ένα μικρό κέρδος.

Μια ξεχωριστή ομάδα, εκείνοι που αγόρασαν πριν από το 2011, εν τω μεταξύ είναι εξίσου φανατικοί HODLers. Από τις 15 Μαρτίου 2020, το μερίδιό τους αυξήθηκε από 6,85% σε 10,24%.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, ένα πακέτο 100 BTC, ανέγγιχτο από το 2010, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δίκτυο αυτή την εβδομάδα.

Σε αντίθεση με το 2016-2018 βέβαια, η κατάσταση τώρα περιπλέκεται από την έλευση εταιρικών αγοραστών μεγάλης κλίμακας, ιδίως της MicroStrategy, η οποία αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε την πιο πρόσφατη αγορά της, αυξάνοντας τις συνολικές συμμετοχές της σε bitcoin σε περισσότερα από 90.000 BTC.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.