Μια κατοστάρα bitcoion, που ήταν αποθηκευμένα για 10 περίπου χρόνια, μόλις μετακινήθηκαν.

Αυτή η κατοστάρα αξίζει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και αν σκεφτεί κανείς ότι το 2010 που αποκτήθηκαν κόστιζαν μόλις 100 δολάρια, μιλάμε για καλή επένδυση.

Τα bitcoin αυτά λοιπόν, τα οποία εξορύχθηκαν τον Ιούνιο του 2010, μετακινήθηκαν προς δύο ξεχωριστά πορτοφόλια, χωρίς να γνωρίζουμε τι έγινε έκτοτε.

Αυτή η μετακίνηση ανιχνεύθηκε από τον αυτοαποκαλούμενο "Ιντιάνα Τζόουνς του κρυπτοχώρου" Antoine Le Calvez και ανακοινώθηκε με το παρακάτω tweet:

Οι μεγάλες μετακινήσεις "αρχαίων" bitcoin σαν και αυτήν, έχουν ενδιαφέρον για αρκετούς ...περίεργους που ψάχνουν να εντοπίσουν τον Satoshi Nakamoto... Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον, γιατί τέτοιου είδους "παγωμένα" πορτοφόλια, περιέχουν μεγάλα ποσά χρήματος, και ενδεχόμενη είσοδός τους στην αγορά, θα δημιουργήσει αναταράξεις και ανακατατάξεις καθώς οι κάτοχοι αυτών, ενώ έχουν επενδύσει ελάχιστα ποσά μπορούν να βρεθούν απέναντι σε οικονομικούς κολοσσούς και να ασκήσουν επιρροή στις αγορές.

Η εταιρεία οικονομικών αναλύσεων Glassnode, είχε προβλέψει τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι περίπου 3 εκατομμύρια bitcoin έχουν "χαθεί για πάντα". Μιλάμε για περίπου 145 δισ. δολάρια. Αν υποθέσουμε ότι αυτά ξυπνήσουν κάποια στιγμή, η αγορά (και το εύρος της τιμής του bitcoin) που έχει βασιστεί στην οριστική απώλειά τους θα δεχθεί ένα τρομερό σοκ.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.