Η JPMorgan, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου υποστηρίζει ότι η τελευταία πτώση στο bitcoin (BTC) και τα κρυπτονομίσματα είναι πιθανότατα παροδική.

O αναλυτής της Blockware Solutions, Will Clemente, υποστήριξε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ότι το bitcoin είναι «απίστευτα φθηνό αυτή τη στιγμή».

Πτωτική τάση η οποία φαίνεται να έχει διάρκεια καταγράφεται στο bitcoin με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σε όρους κεφαλαιοποίησης να έχει καταγράψει απώλειες 3% την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, οι «ταύροι» φαίνεται να έχουν μια ένδειξη ελπίδας.

Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από τον πυθμένα του bitcoin; Κάποιοι δείκτες και μετρήσεις υποδηλώνουν ότι ο πυθμένας του BTC θα μπορούσε να βρίσκεται στα 10.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης του «αποθεματικού κινδύνου» του bitcoin προσεγγίζει τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που είχε καταγράψει μόνο κατά τη bear market του 2015 και το κραχ του Μαρτίου του 2020 λόγω COVID.

Με ιστορικό ρυθμό εξέρχονται από την αγορά των κρυπτονομισμάτων οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinShares.

Δεν είναι μόνο οι επενδυτές και οι HODLers που επηρεάζουν την πορεία του bitcoin (BTC) είναι και οι miners (εξορύκτες). Εκτός λοιπόν από τα ευρύτερα στοιχεία της αγοράς θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η συμπεριφορά των miners.

Αγορές buy the dip (αγορά στην πτώση) από τις «φάλαινες» φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα στοιχεία, αλλά οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.