Η τελευταία έκθεση της Goldman Sachs δείχνει ακόμα μια φορά αλλαγή πορείας καθώς καταλήγει στην διαπίστωση ότι οι επενδύσεις σε bitcoin αλλά και στα άλλα κρυπτονομίσματα δεν είναι βιώσιμες.

Ο Tim Draper υπολογίζει ότι το Bitcoin (BTC) θα διαπραγματεύεται στα 250.000 δολάρια μέχρι τα τέλη του 2022 και πολλές εταιρείες θα το αποδέχονται ως μέθοδο πληρωμής.

Η εταιρεία επιχειρηματικής ευφυϊας έχει μετατρέψει ήδη τομεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου της σε bitcoin.

Magda Wierzycka - Elon Musk

Καθώς όλα δείχνουν ότι το bitcoin είναι εδώ και θα παραμείνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρυτής της Sygnia  (αλλά συγχρόνως και ακτιβίστρια σε δράσεις κατά της διαφθοράς), κατηγορεί τον Elon Musk ότι χειραγωγεί τις αγορές για να αποκομίσει δικά του οφέλη.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών νομιμοποίησης του bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί για μακροοικονομικά, οικονομικά και νομικά ζητήματα.

Ο νόμος που αναγνωρίζει το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα και εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία από το σώμα του Κονγκρέσου αναφέρει ότι "σκοπός αυτού του νόμου είναι να ρυθμίσει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα, χωρίς περιορισμούς με απελευθερωτική ισχύ, χωρίς όριο σε οποιαδήποτε συναλλαγή και σε οποιονδήποτε τίτλο που απαιτούν να εκτελέσουν δημόσια ή ιδιωτικά φυσικά ή νομικά πρόσωπα."

Farhad Dejpasand

Οι νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και της χρήσης blockchain, βοήθησαν το Ιράν να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού και να αντέξει στις πιέσεις που προέρχονται από τις ξένες κυρώσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της χώρας.

Nayib Bukele

Ο Nayib Bukele, πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, μιλώντας στο Bitcoin 2021 conference που έγινε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, σημείωσε ότι σκοπεύει την επόμενη εβδομάδα να καταθέσει νομοσχέδιο το οποίο θα αναγνωρίζει το bitcoin ως 'legal tender' (νόμιμο, αναγνωρισμένο, κανονικό νόμισμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συναλλαγές ανεξαιρέτως).

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.