Η συνεχόμενη αύξηση στην τιμή του Bitcoin έχει ως αποτέλεσμα το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Έτσι μετά τον πήχη των 50.000 δολαρίων που ξεπεράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το Bitcoin κατέκτησε ένα ακόμη ρεκόρ αυτό της συνολικής αξίας του, η οποία ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ επιτεύχθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο, όταν το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται έως και τα 58.354 δολάρια, συνεχίζοντας το ράλι όλων των προηγούμενων εβδομάδων. Προσωρινό ή όχι διάλειμμα στην κούρσα χωρίς φρένα του κρυπτονομίσματος είναι η σημερινή μέρα, στην οποία η πτώση της τιμής του έφθασε έως και το -6% και τις πρώτες πρωινές ώρες διαπραγματευόταν στα επίπεδα κοντά ή λίγο κάτω από τα 55.000 δολάρια.

Πτώση που άλλοι την αποδίδουν στη διόρθωση που πρέπει να κάνει το κρυπτονόμισμα, μετά τα αλλεπάλληλα «limit up» της τιμής του και άλλοι την αποδίδουν ακόμα και στον Ίλον Μασκ. Πώς; Ο ισχυρός άνδρας της Tesla, που έχει δείξει επανειλημμένως την υποστήριξη του στο Bitcoin μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter (αλλά και την απόφαση της Tesla να επενδύσει στο κρυπτονόμισμα) σχολίασε σε ένα από τα μηνύματά του το Σάββατο ότι οι τιμές των Bitcoin και Ethereum μοιάζουν μάλλον υψηλές. Ενδεχομένως, όπως εκτιμάται ότι επηρέασε τις τιμές των κρυπτονομισμάτων με τα υποστηρικτικά του μηνύματα έτσι και τώρα ίσως να επηρεάζει την ψυχολογία εκείνων που επενδύουν σ’ αυτά, οι οποίοι προχωρούν σε πωλήσεις για να απολαύσουν τα κέρδη των προηγούμενων μηνών.

 

Πηγή: deasy.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.