Το τεράστιο ράλι του bitcoin συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο, ωθώντας την κεφαλαιοποίηση του πρώτου και μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο στα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά και σε μεγαλύτερα κέρδη για την υπόλοιπη αγορά.

Σημαντικά γεγονότα

-Σύμφωνα με το CoinMarketCap, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε 9% το Σάββατο, φτάνοντας τα 57.350 δολάρια, σημειώνοντας έτσι εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 20%.

-Οι τιμές των ether και binance, του δεύτερου και τρίτου μεγαλύτερου νομίσματος στον κόσμο, έχουν αυξηθεί 13% και 120%, αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα, βοηθώντας την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων να συγκεντρώσει συνολική αξία περίπου 1,8 τρισ. δολαρίων - σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν η κεφαλαιοποίηση της αγοράς προσέγγιζε το 1 τρισ. δολ.

-Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα νέα κέρδη του bitcoin οφείλονται σε θεσμικούς επενδυτές, και κυρίως στην αποκάλυψη πως η Tesla έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολ. στο δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα.

-Παρά το γεγονός ότι έχει τροφοδοτήσει μεγάλο μέρος της ανοδικής πορείας των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έγραψε στο Twitter ότι οι τιμές του bitcoin και του ether "είναι μάλλον υψηλές", αν και ανέφερε επίσης ότι τα κρυπτονομίσματα μπορεί να προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τον πληθωρισμό, σε σύγκριση με το παραδοσιακό καταφύγιο, τον χρυσό.

Έξι φορές πάνω

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου η τιμή του bitcoin ανερχόταν σε 57.005 δολ., δηλαδή σχεδόν εξαπλασιάστηκε η τιμή του σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Τι δεν γνωρίζουμε

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό γύρω από το μέλλον του κρυπτονομίσματος είναι το ρυθμιστικό περιβάλλον, το οποίο τελικά οδήγησε σε πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων πριν από τρία χρόνια. Αξιωματούχοι της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχουν υπαινιχθεί ότι θα επιβληθεί αυστηρός έλεγχος στις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων, αν και πολλοί ειδικοί εκτιμούν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να βλάψει την αγορά.

Δεδομένου του ευματάβλητου χαρακτήρα των κρυπτονομισμάτων, εκτιμάται πως λιγότερες από το 5% των εισηγμένων εταιρειών θα επενδύσουν το επόμενο 18μηνο στο bitcoin, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει όσο οι κυβερνήσεις θα αποδέχονται το κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με αναλυτές.


Πηγή: capital.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.