Ο Μπιλ Γκέιτς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει ότι δεν είναι οπαδός του bitcoin και εν γένει των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, επισημαίνοντας ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μια καινοτομία, αλλά ο κόσμος θα μπορούσε να ζήσει και χωρίς αυτήν.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στη The Wall Street Journal και η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft και πλέον φιλάνθρωπος, όταν ρωτήθηκε χωρίς ποια τεχνολογική καινοτομία θα μπορούσε να ζήσει ο κόσμος, απάντησε:


"Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν σήμερα τα κρυπτονομίσματα αφήνει περιθώρια για ορισμένες εγκληματικές δραστηριότητες. Θα ήταν καλό να τα ξεφορτωθούμε", προσθέτοντας ωστόσο άμεσα: "Πιθανότατα θα έπρεπε να είχε απαντήσει τα βιολογικά όπλα. Είναι πολύ κακό πράγμα”.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο CNBC και προβλήθηκε επίσης την Πέμπτη, ο Γκέιτς υιοθέτησε πιο μετριοπαθή στάση, χαρακτηρίζοντας την άποψή του για το bitcoin "ουδέτερη”.

"Δεν έχω bitcoin, ούτε είμαι short για το bitcoin, οπότε έχω ουδέτερη άποψη", ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή "Sqawk Box" του CNBC.

"Νομίζω ότι η μεταφορά χρημάτων σε μια πιο ψηφιακή μορφή και η μείωση του κόστους συναλλαγής, είναι κάτι που κάνει το Ίδρυμα Gates στις αναπτυσσόμενες χώρες", πρόσθεσε.

"Το bitcoin μπορεί να ανέβει και να πέσει απλώς και μόνο με βάση τη (σ.μ. επενδυτική) τρέλα ή ανάλογα με τις τάσεις και δεν έχω τρόπο να προβλέψω πώς θα κινηθεί", συμπλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκέιτς μιλά για το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, ωστόσο φαίνεται ότι η άποψή του έχει γίνει λιγότερο αρνητική με την πάροδο του χρόνου. Το 2018, σε μια συνέντευξή του και πάλι στο CNBC είχε πει ότι θα στοιχιμάτιζε ενάντια στο bitcoin αν μπορούσε.

"Ως κατηγορία περιουσιακού στοιχείου, δεν παράγει τίποτα και επομένως δεν πρέπει να αναμένεται άνοδός του. Είναι χαρακτηριστικός τύπος επένδυσης που βασίζεται στη θεωρία του πιο ανόητου”, είχε δηλώσει τότε στο CNBC.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μόλις μία ημέρα μετά τα σχόλια του Γκέιτς για το bitcoin, και στον απόηχο των ολοένα και περισσότερων θεσμικών επενδυτών που παρέχουν στήριξη στα κρυπτονομίσματα, το bitcoin σημείωσε νέο άλμα την Παρασκευή, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή του να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Πηγή: capital.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.