Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Elon Musk υπερασπίστηκε την πρόσφατη επένδυση της εταιρείας του ύψους $1,5 δισ. στο Bitcoin, σημειώνοντας σε ανάρτηση του στο Twitter ότι το κρυπτονόμισμα αποτελεί "μια λιγότερη χαζή έκδοση" των μετρητών.

"Όταν το οποιοδήποτε νόμισμα έχει αρνητικά πραγματικά επιτόκια, μόνο ένας χαζός δεν θα κοίταγε κάπου αλλού", ανέφερε ο Musk οδηγώντας το Bitcoin σε νέο ρεκόρ την Παρασκευή, πάνω και από τα 52.000 δολ. όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Κατά μία έννοια, τα σχόλια του Musk συνοψίζουν ένα από τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζουν οι αγορές φέτος, σημειώνει το Bloomberg. Με τόσο πολλά μετρητά να διοχετεύονται στο χρηματοοικονομικό σύστημα από τις κυβερνήσεις για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον πληθωρισμό και αναζητούν εναλλακτικές περιοχές για να τοποθετήσουν τα χρήματα τους.

"Το να κατέχεις Bitcoin, που είναι απλά μια λιγότερο χαζή έκδοση ρευστότητας από τα μετρητά, είναι αρκετά περιπετειώδης για μια εταιρεία του S&P 500", σημειώνει ο Musk στην ανάρτηση του που ήρθε σε συνέχεια ανάρτησης του Bloomberg για τις δηλώσεις του Changpeng Zhao, CEO του ανταλλακτηρίου Binance.

Ο Musk διευκρινίζει παράλληλα ότι η απόφαση της Tesla να αγοράσει Bitcoin δεν αντανακλά άμεσα την άποψη του.

Το Bitcoin σημειώνει άνοδο 1,2% στα 52.669 δολ. σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ από την αρχή της εβδομάδας εμφανίζει άλμα περίπου 10%.

 

Πηγή: capital.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.