Το πρώτο ETF με Bitcoin ξεκίνησε το διαστημικό του ταξίδι… με τον όγκο συναλλαγών στο ντεμπούτο του να αγγίζει τα 165 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, έπειτα από μια ασταμάτητη άνοδο του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο, το πρώτο προϊόν με Bitcoin που διαπραγματεύεται επίσημα στο χρηματιστήριο του Τορόντο είναι γεγονός – αν και η Ευρώπη έχει πολλά προϊόντα με κρυπτονομίσματα που λειτουργούν σαν ETF. Το Purpose Bitcoin ETF (BTCC) επενδύει απευθείας σε Bitcoin, δήλωσε ο εκδότης Purpose Investments Inc.

Το κρυπτονόμισμα έχει γοητεύσει τους επενδυτές όπως ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, Alan Howard και Paul Tudor Jones. Μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει «πλεονέκτημα τόνωσης», ανέφερε ο επικεφαλής της DoubleLine Capital LP, Jeffrey Gundlach σε αναφορά στο ράλι του Bitcoin. Και ενώ το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο έχει πενταπλασιάσει την αξία του από το προηγούμενο έτος – προκαλώντας ανησυχία για μια κερδοσκοπική φούσκα στις παγκόσμιες αγορές – προσελκύει ολοένα και περισσότερη προσοχή – ειδικά μετά την πρόσφατη αγορά της Tesla Inc. ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Δεν είναι σαφές πόσες εισροές θα έχει το BTCC, αλλά οι όγκοι συναλλαγών είναι πολύ υψηλοί, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg Intelligence, James Seyffart.Οι Η.Π.Α. έχουν επί του παρόντος αρκετές ενεργές αιτήσεις για ένα ETF με bitcoin, συμπεριλαμβανομένων αυτών της VanEck Associates Corp. και της Bitwise Asset Management, αλλά η υψηλή μεταβλητότητα του κρυπτονομίσματος εμποδίζει τη ρυθμιστική να δώσει άδεια διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο.

 

Πηγή: fortunegreece.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.