Οι υπηρεσίες Google Pay και Samsung Pay, θα δώσουν σύντομα τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με μια πρόσφατη ανακοίνωση από τον πάροχο πληρωμών cryptocurrencies, BitPay.

Πριν από λίγες μέρες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Apple Pay, θα υποστηρίζει την κάρτα BitPay, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές χρησιμοποιώντας Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα. Και τώρα ετοιμάζεται να προσφέρει παρόμοιες λειτουργίες και στα Google και Samsung Pay.

Όταν ανακοίνωσε επίσημα την υποστήριξη του Apple Pay, η BitPay αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να φέρει επίσης υποστήριξη τόσο στο Google Pay όσο και στο Samsung Pay αργότερα αυτό το τρίμηνο. Μόλις κυκλοφορήσει επίσημα, οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν την κάρτα BitPay στις δύο υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών και να πραγματοποιήσουν αγορές χρησιμοποιώντας Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Η υπηρεσία θα μετατρέπει αυτόματα τα υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, USDC, GUSD, PAX και BUSD, σε fiat νόμισμα για πληρωμές. Η υπηρεσία θα υποστηρίζεται σε οποιοδήποτε μέρος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια παραδοσιακή χρεωστική κάρτα Mastercard.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BitPay, Stephen Pair, δήλωσε: «Έχουμε χιλιάδες πελάτες στην εφαρμογή BitPay Wallet που χρησιμοποιούν την Κάρτα BitPay, οι οποίοι αναζητούν πάντα νέα μέρη και τρόπους για να ξοδέψουν τα κρυπτονομίσματά τους. Η προσθήκη του Apple Pay και σύντομα των Google και Samsung Pay, καθιστούν εύκολη και βολική τη χρήση της κάρτας BitPay σε περισσότερα μέρη, τόσο για καθημερινά είδη όσο και για πολυτελείς αγορές.»

Προς το παρόν, η BitPay δεν έχει ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας για την υποστήριξη των Google Pay και Samsung Pay. Ωστόσο, επειδή είναι ήδη διαθέσιμη στο Apple Pay, πιστεύεται ότι δεν θα αργήσει να γίνει διαθέσιμη και για τους χρήστες Android. Δεν είναι η πρώτη υπηρεσία cryptocurrencies που προσφέρει υποστήριξη σε μια σημαντική πλατφόρμα πληρωμών για κινητά. Η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Coinbase, ανακοίνωσε παρόμοια λειτουργικότητα για την κάρτα της τον Μάρτιο του περασμένου έτους, επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα μέσω του Google Pay.

 

Πηγή: secnews.gr

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.