Το τρέχον bull run στην τιμή του bitcoin (BTC) φαίνεται σχεδόν ασταμάτητο τώρα, καθώς το κρυπτονόμισμα σημειώνει νέο υψηλό στις 17 Φεβρουαρίου, στα 52.600 δολάρια.

Το ψυχολογικό εμπόδιο των 50.000 δολαρίων έσπασε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έπειτα από πολλαπλές προσπάθειες την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου αποκαλύπτουν το ενδιαφέρον τους για το BTC, όπως και πολλές δημόσιες εταιρείες.

Αυτό το ράλι θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του BTC βραχυπρόθεσμα στα 63.000 δολ., με τα ανταγωνιστικά ψηφιακά νομίσματα να υπολείπονται…

Το κύριο ερώτημα που απασχολεί τους επενδυτές είναι εάν το Bitcoin μπορεί να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και εάν τα altcoins θα υποτιμηθούν σε σχέση με το BTC.

Το Bitcoin συντρίβεται λίγο αφότου διατηρηθεί σε κρίσιμα επίπεδα

Η τιμή του Bitcoin αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, κατοχυρώνοντας ορισμένα πιθανά σημεία στήριξης σε περίπτωση υποχώρησης.

Όταν διέσπασε την αντίσταση των 40.000 δολαρίων, η ζώνη των 43.000 έως 43.500 δολαρίων έγινε γρήγορα το νέο επίπεδο στήριξης για μια νέα ανοδική κίνηση.

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι το ράλι θα συνεχιστεί μέχρι το επόμενο σημείο ενδιαφέροντος.

Αυτή η περιοχή βρίσκεται στο επίπεδο Fibonacci 1.618, ήτοι περίπου στα 50.000 $. 

Αυτό το επίπεδο αποτελεί επίσης ένα σημαντικό ψυχολογικό εμπόδιο.

Η τιμή του Bitcoin έχει διασπάσει αυτό το εμπόδιο και επιχειρείται αυτήν τη στιγμή να ανέβει ψηλότερα.

Πλέον, η κρίσιμη ζώνη είναι μεταξύ 47.250 και 48.000 δολαρίων.

Με αυτή τη στήριξη, η τιμή του Bitcoin μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται, μέχρι να φτάσει από 54.000 έως 55.500 δολάρια.

Η ακολουθία Fibonacci και η τιμή του bitcoin

Το ημερήσιο γράφημα για το Bitcoin δείχνει τα επόμενα τεχνικά σημεία στήριξης, σε περίπτωση που το ράλι συνεχιστεί.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας ανοδικής πορείας -καθώς η τρέχουσα τιμή του Bitcoin είναι 150% υψηλότερη από το υψηλό όλων των εποχών το 2017- η ακολουθία Fibonacci είναι πολύ χρήσιμο «εργαλείο» για τον προσδιορισμό των επόμενων οροσήμων.

Το πρώτο επίπεδο Fibonacci (1,618) έχει επιτευχθεί, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο επίπεδο 2,618. Εάν η τιμή του Bitcoin συνεχίσει να ανεβαίνει, ένα ράλι προς τα 63.000 δολ. έως τα 66.000 δολ. είναι πολύ πιθανό - όσο κρατάει τα 47.000 έως 47.750 δολ., όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Το Bitcoin κυρίαρχο

Ιστορικά, η κυριαρχία του Bitcoin κορυφώνεται τον Δεκέμβριο, μετά τον οποίο, δηλαδή τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, τα altcoins σημειώνουν ράλι. Αυτό ακριβώς συνέβη τον φετινό Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Ωστόσο, έπειτα από ένα τόσο ευρύ bull run, είναι πολύ πιθανό σε ό,τι αφορά τα altcoin να υπάρξει διόρθωση.

Οι τιμές altcoins σε όρους δολαρίου ΗΠΑ ενδέχεται να παραμείνουν ίδιες, αλλά θα μειωθούν σε σχέση με το BTC. Οι έμποροι και οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν αυτό το φαινόμενο της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Είναι πολύ πιθανή μια μεγάλη διόρθωση για ισοτιμίες altcoin-BTC - ειδικά αν η τιμή του Bitcoin φτάσει στον επόμενο στόχο στα 63.000 δολάρια.


Πηγή: bankingnews.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.