Μετά την αποκάλυψη ότι η Tesla κατέχει πλέον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin, οι αγορές κρυπτονομισμάτων εκτοξεύτηκαν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αγορές παραγώγων κρυπτονομισμάτων, σημείωσαν επίσης σημαντική ζήτηση, καθώς το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) bitcoin έφτασε τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα.

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα ήταν η έναρξη των ethereum futures του Ομίλου CME, και τα μελλοντικά συμβόλαια με βάση το ethereum κατέγραψαν 33 εκατομμύρια δολάρια αξίας, την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους.

Το ενδιαφέρον για τα Bitcoin Futures Open σκαρφαλώνει στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι αγορές παραγώγων Bitcoin (BTC) έχουν μεγάλη ζήτηση αυτές τις μέρες και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως τα προϊόντα παραγώγων ethereum (ETH) και bitcoin cash (BCH) ακολουθούν επίσης με την ίδια τάση.
Μόλις πρόσφατα, το news.Bitcoin.com ανέφερε σχετικά με την εισαγωγή των BCH options στο Bit.com, το οποίο έβλεπε τον όγκο να διπλασιάζεται κάθε μέρα από την έναρξη των συναλλαγών.

Στη συνέχεια, στις 8 Φεβρουαρίου 2021, αποκαλύφθηκε ότι η Tesla είχε αγοράσει BTC αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ζωγράφισε το μεγαλύτερο ημερήσιο «κερί»* στο γράφημα της τιμής του, μέχρι σήμερα.
Επιπλέον, η δράση αυτή προκάλεσε επίσης τεράστια ζήτηση για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC και οι αναλυτές των παραγώγων κρυπτονομισμάτων του skew.com δήλωσαν με ένα tweet για το θέμα την Τρίτη:

«Το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα Bitcoin futures σε νέο υψηλό όλων των εποχών χθες, $15bln.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ένα σύνολο από όλα τα ανταλλακτήρια παραγώγων που προσφέρουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, όπως τα Kraken, Bybit, CME, Bitfinex, Bitmex και πολλά άλλα.
Τη Δευτέρα, η Skew σημείωσε επίσης ότι «οι θέσεις πώλησης (short positions) μετεξελίσσονται από μοχλευμένα κεφάλαια σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin του CME».

Η Skew έχει επίσης συζητήσει το πρόσφατο λανσάρισμα συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που βασίζονται σε ETH στο CME. Το ξεπούλημα του ETH/BTC ανακοινώθηκε με tweet την επόμενη μέρα, την Τρίτη. «Το υποτιθέμενο spread του ETH / BTC κατέρρευσε», ενώ επίσης πρόσθεσε η Skew:.

«Τα συμβόλαια με βάση το ETH στο CME Group έφτασαν τα $33 εκατομμύρια, την πρώτη ημέρα.»

Η CME Group Inc (στο NASDAQ: CME), κυκλοφόρησε επίσης το προθεσμιακό της προϊόν με βάση το ETH τη Δευτέρα και τα συμβόλαια ονομάστηκαν ETH1. Τα συμβόλαια άρχισαν να διαπραγματεύονται αμέσως μόλις άνοιξε η αγορά και στο κουδούνι κλεισίματος, είχαν καταχωρηθεί 388 συμβόλαια αξίας άνω των 19.400 ETH .

Μετά την εισαγωγή των ether future στο CME, οι αγορές spot του ETH σημείωσαν το υψηλό του 2021, πάνω από τα 1.800$. Η τιμή του Ethereum υποχώρησε στη συνέχεια από αυτό το εύρος και αιωρήθηκε ακριβώς πάνω από τη λαβή των 1.700$.

Ο Michael Moro, Διευθύνων Σύμβουλος της Genesis Global Trading, συζήτησε τη διάθεση αυτού του προϊόντος από το CME τη Δευτέρα και είπε ότι ο Όμιλος CME βοήθησε στην ενίσχυση των ψηφιακών νομισμάτων, σε μια νέα κατηγορία ενεργητικού. «Ο Όμιλος CME συμμετέχει αναπόσπαστα στη συνεχιζόμενη θεσμοθέτηση αυτής της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων και η κυκλοφορία του Ether futures είναι ένα ακόμη ορόσημο», δήλωσε ο Moro, προσθέτοντας:

«Η Genesis είναι ενθουσιασμένη που μπορεί να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το CME σε αυτήν την προσπάθεια».


Πηγή: cryptohellenicbloc.com

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.