Το Bitcoin σημείωσε νέο υψηλό στις 16 Φεβρουαρίου αγγίζοντας τα $50.000, στον απόηχο των ειδήσεων ότι η Microstrategy σκοπεύει να δανειστεί άλλα $690 εκατομμύρια για την πραγματοποίηση αγοράς $BTC. Η εταιρεία μέσω προσφοράς μετατρέψιμων ομολογιών, θα σηκώσει κεφάλαια που μπορούν να μετατραπούν στην λήξη τους είτε σε κινητές αξίες είτε μετρητά.

Οι όροι της προσφοράς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Το επιτόκιο θα πληρώνεται σε εξαμηνιαία βάση και θα ξεκινήσει στις 15 Αυγούστου 2021, με διάρκεια μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2027- εκτός εάν αποπληρωθούν ή μετατραπούν νωρίτερα. Η εταιρεια έχει στα αποθεματικά της ήδη 71.079 $BTC αξίας $3,5 δισ. στις τρέχουσες τιμές διαπραγμάτευσης. Πρόσφατα ο CEO της εταιρείας δήλωσε πως το Bitcoin είναι το πιο άρτιο «νομισματικό σύστημα» που έχει υπάρξει ποτέ. Να σημειώσουμε ότι ο Michael Saylor, ήταν αυτός που έπεισε και καθοδήγησε τον Elon Musk να επενδύσει $1,5 δισ. των αποθεματικών της Tesla στο $BTC.

To δημοφιλές κρυπτονόμισμα βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το να φτάσει σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισ. δολάρια και για να συμβεί αυτό η τιμή διαπραγμάτευσης θα πρέπει να φτάσει στα $53.600.

Παρατηρούμε πολύ σημαντικούς όγκους πωλήσεων στο επίπεδο των $49.500-50.000, γεγονός που οδήγησε σε διόρθωση προς το επίπεδο των $48.000 το βράδυ της Τρίτης.

Το υψηλότερο ρεκόρ σημειώθηκε στο Chicago Merchantile Exchange που εξυπηρετεί προφανώς θεσμικούς επενδυτές, όπου το Bitcoin άγγιξε τα $50.500.

Η δυναμική των γεγονότων όπως εξελίσσονται για τα ψηφιακά νομίσματα δημιουργεί θετικές προοπτικές, καθώς γίνονται mainstream και συγκεντρώνουν πάνω τους το ενδιαφέρον της δημοσιότητας.

Την ίδια στιγμή η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά το $1.5 τρισ.

Στον απόηχο των νέων αυτών, αύξηση 27% σημείωσε και η μετοχή της Canaan, κινεζικής εταιρείας mining που είναι εισηγμένη στο Nasdaq. Η εταιρεία μετρά ήδη κέρδη που προσεγγίζουν τα 250% σε μηνιαίο επίπεδο, δεδομένων των προσδοκιών για μεγαλύτερο premium αλλά και της αυξημένης ζήτησης σε μηχανήματα mining.

Στο παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία μας είχε απασχολήσει αρνητικά λόγω αλχημειών στις καταστάσεις των πελατών τους. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το cryptocurrency mining, διαβάστε την εισαγωγή στο mining.


Πηγή: liberal.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.