Ακολουθούν ορισμένα βήματα από μεγάλες εταιρείες, μεγάλους επενδυτές, τράπεζες και επεξεργαστές πληρωμών που έχουν κάνει το bitcoin να βρίσκεται πιο κοντά στο mainstream τους τελευταίους μήνες

Το Bitcoin, το πρώτο και το πιο διάσημο κρυπτονόμισμα του κόσμου, φτάνει σε ύψη ρεκόρ καθώς κερδίζει η νομιμότητα που αποκτά συνιστά περαιτέρω πλεονέκτημα.

Πολλά από αυτά τα κέρδη τροφοδοτήθηκαν από ενδιαφέρον από μεγάλα ιδρύματα των ΗΠΑ. Ακολουθούν ορισμένα βήματα από μεγάλες εταιρείες, μεγάλους επενδυτές, τράπεζες και επεξεργαστές πληρωμών που έχουν κάνει το bitcoin να βρίσκεται πιο κοντά στο mainstream τους τελευταίους μήνες:

Επένδυση

Μάιος 2020

Ο διαχειριστής κεφαλαίων Paul Tudor Jones περιγράφει το bitcoin ως ένα «μαγαζί αξίας».

Αυγ. 2020

Η εταιρεία λογισμικού MicroStrategy με επικεφαλής τον Michael Saylor ανακοινώνει την αγορά 21.454 bitcoin για 250 εκατομμύρια δολάρια, την πρώτη από τις πολλές και μεγάλες επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα.

Νοέμβριος 2020

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Stanley Druckenmiller και ο επικεφαλής σταθερού εισοδήματος της BlackRock, Rick Rieder, κάνουν δημόσια θετικά σχόλια για το bitcoin ως εναλλακτική λύση για το χρυσό.

Ιανουάριος 2021

Η επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase & Co λέει ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 146.000 δολάρια εάν γίνει ένα καθιερωμένο ασφαλές καταφύγιο.

Οι εβδομαδιαίες ροές σε κεφάλαια cryptos και στα προϊόντα σημείωσαν ρεκόρ 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η συνολική επένδυση κλιμάκωσε μια νέα κορυφή 34,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων CoinShares.

Φεβρουάριος 2021

Η Carmaker Tesla Inc ανακοινώνει ότι αγόρασε bitcoin ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και λέει ότι σύντομα θα αποδεχτεί τα cryptos ως πληρωμή για τα οχήματά της.

Οι κάτοχοι Bitcoin περιλαμβάνουν τώρα τον ασφαλιστικό φορέα MassMutual, τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Galaxy Digital Holdings, τον CEO Twitter Twitter Jack Dorsey, την εταιρεία πληρωμών Square, την καναδική εταιρεία λογισμικού Snapper και τους Marathon και Argo.


Αποδοχή

Ιούλιος 2020

Η αμερικανική τραπεζική ρυθμιστική αρχή, το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος, λέει ότι οι εθνικές τράπεζες και οι ομοσπονδιακές ενώσεις ταμιευτηρίου μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων.

Οκτ. 2020

Ο επεξεργαστής πληρωμών PayPal επιτρέπει στους πελάτες να διατηρούν bitcoin στα ψηφιακά τους πορτοφόλια και να το χρησιμοποιούν για να κάνουν αγορές στους 26 εκατομμύρια εμπόρους στο δίκτυό του.

Φεβρουάριος 2021

Η Mastercard αποκαλύπτει σχέδια για την υποστήριξη πληρωμών σε κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της.

Η BNY Mellon ανακοινώνει μια νέα μονάδα με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Τορόντο Purpose Investments, εγκαινιάζει το πρώτο ταμείο ανταλλαγής bitcoin στον κόσμο.

Η μητρική εταιρεία της μεγαλύτερης διαδικτυακής χρηματιστηριακής εταιρείας στην Ιαπωνία, SBI, λέει ότι σχεδιάζει μια κρυπτοεπιχειρηματική κίνηση με ξένες χρηματοοικονομικές εταιρείες.


Πηγή: in.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.