Μια ανάσα από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων βρέθηκε το bitcoin την Κυριακή, καθώς αυξάνεται η υποστήριξη μεγάλων εταιρειών του Fortune 500 στα ψηφιακά νομίσματα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο από πλευράς κεφαλαιοποίησης σημείωσε αύξηση άνω του 5% το απόγευμα της Κυριακής και κατέγραψε ένα νέο ιστορικό υψηλό στα 49.716 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστοτόπου CoinDesk.

Στη συνέχεια, βέβαια, το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 2,7% το τελευταίο 24ωρο, διαμορφούμενο λίγο πάνω από το επίπεδο των 48.000 δολαρίων τη Δευτέρα (15:15 ώρα Ελλάδος).

Η άνοδος του bitcoin την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται ότι οφείλεται στην υποστήριξη που έχουν παράσχει τις τελευταίες ημέρες στα κρυπτονομίσματα μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως οι Tesla, Mastercard και BNY Mellon.

Η Tesla αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ δήλωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει να δέχεται πληρωμές με το ψηφιακό νόμισμα.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη η Mastercard ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα αργότερα μέσα στο έτος, ενώ η BNY Mellon γνωστοποίησε την Παρασκευή θα παρέχει υπηρεσίες φύλαξης σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η τιμή του bitcoin υπερδιπλασιάστηκε το 2020 ενώ καταγράφει άνοδο μεγαλύτερου του 60% από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Οι υπέρμαχοι του bitcoin υποστηρίζουν ότι η άνοδος του κρυπτονομίσματος οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται από θεσμικούς επενδυτές, καθώς και στην αντίληψη ότι το ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αποθεματικό αξίας ανάλογο με τον χρυσό.

Οι απαισιόδοι από τη μεριά τους υποστηρίζουν ότι το bitcoin μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες φούσκες της αγοράς.

 

Πηγή: capital.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.