Στον απόηχο των ταραγμένων ημερών που γνώρισαν τα κρύπτο, ο Adam Back,  μέσω ενός νήματος στο Twitter, θέλησε να δώσει μερικές συμβουλές προς τους επενδυτές (κυρίως λιανικής) των κρυπτονομισμάτων, ειδικότερα σε σχέση με τη χρήση μόχλευσης στα κεφάλαια που επενδύουν.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Adam Back είναι ένας από τους προπάτορες των κρυπτονομισμάτων. Όπως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του: cypherpunk, κρυπτογράφος, privacy/ecash, εφευρέτης του hashcash (χρησιμοποιείται στην εξόρυξη του Bitcoin), PhD στην επιστήμη των υπολογιστών και συνιδρυτής / Διευθύνων Σύμβουλος της Βlockstream

Μερικές σκέψεις για την επένδυση με μόχλευση κεφαλαίων στα κρυπτονομίσματα.

«ΜΗΝ το κάνετε!» καλύτερα κάνετε απλά hodl και ψυχρή αποθήκευση. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μόχλευση για διασκέδαση / κέρδος, αυξάνετε τον κίνδυνο πολύ. Κάντε το, στο μέγιστο, επί του 10% των νομισμάτων σας (ή λιγότερο).
Ποτέ μην τοποθετείτε συναλλαγές μόχλευσης χωρίς stop order ή σιωπηρή διακοπή από την εκκαθάριση μικρής θέσης

Η χαμηλή μόχλευση είναι μια άλλη επιλογή, π.χ. 1,1-1,5x. αλλά προσέξτε για τα ποσοστά χρηματοδότησης. Φτάνουν το 30% APY. Μπορείτε να επαναφέρετε και να προσθέσετε περισσότερη ασφάλεια, αλλά στη συνέχεια η έκθεση της θέσης σας μεγαλώνει και έτσι ο κίνδυνος θα μπορούσε να ξεπεράσει τον στόχο σας, εάν, ούτως ή άλλως, το σύνολο ρευστοποιηθεί.

Μερικοί άνθρωποι κάνουν πολλές μικρότερες παραγγελίες με υψηλότερη μόχλευση, οπότε σχεδιάζουν ότι θα ρευστοποιηθεί εάν η αγορά έχει μεγάλη κινητικότητα π.χ. 10x long . Εάν η τιμή πέσει κατά 10% ρευστοποιείται. Αλλά μόνο στο 1%.Τότε ελπίζουν να κερδίσουν περισσότερα από όσα χάνουν.

Μπορείτε να απομονώσετε θέσεις σε δευτερεύοντες λογαριασμούς ή να θέσετε μια εντολή διακοπής σε πλατφόρμες όπου η θέση btc-perp συνδυάζεται. π.χ. όπως παραπάνω, αλλά 10x στα 1000$, δίνοντας εντολή stop για να πουλήσετε 10 συμβόλαια στα 900$. (λάβετε υπ’ όψη ότι το stop είναι εντολή αγοράς, οπότε πιθανότατα θα μειωθεί κάτω από τα 900$).

Δώστε επίσης προσοχή ποια ανταλλακτήρια έχουν ιστορικό συντριβής υπό συνθήκες υπερφόρτωσης, δεν ανταποκρίνονται σε παραγγελίες, παρουσιάζουν κενά λειτουργίας ή ελαττώματα αναφοράς τιμών.

Τα ανεπαρκώς διαχειριζόμενα ανταλλακτήρια, είναι σχεδόν σίγουροι κίνδυνοι. Όταν το χρειάζεστε περισσότερο μπορεί να μην είναι λειτουργικό και εσφαλμένα να ρευστοποιήσει τη θέση σας.

Όλα αυτά, εκ των υστέρων (ενν. της πρόσφατης κατάρρευσης). Οι άνθρωποι αγόρασαν πολλαπλά επίπεδα, που πίστευαν ότι ήταν φθηνά ή στο κατώτατο σημείο τους, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έτσι.
Στην πραγματικότητα [ενν. η πρόσφατη πτώση] ήταν μια μάχη ανάμεσα στους traders μόχλευσης, που προσπαθούσαν να αλιεύσουν επίπεδα ρευστοποίησης.

Η ουσία είναι ότι το trading με μόχλευση είναι απατηλά επικίνδυνο. Μπορείς να μπεις σε προβλήματα γρηγορότερα από ό,τι θα φανταζόσουν ποτέ. Αν το κάνετε, τότε να κάνετε αυστηρή κατανομή με νοοτροπία «ετοιμαστείτε να χάσετε» στο 10%, ενώ το 90% των νομισμάτων σας να βρίσκεται σε ψυχρή αποθήκευση.
Ξεκινήστε με το 1/10. Η αγορά είναι ασταθής, οπότε οι στρατηγικές μετατρέπονται σε καρδιοχτύπι. Τίποτα δεν είναι σίγουρο.

 

Πηγή: cryptohellenicbloc.com

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.