Νέο ιστορικό υψηλό κατέκτησε το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα καθώς έφτασε στα 49.324 δολάρια

Aσταμάτητο συνεχίζει το ράλι που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες το Bitcoin καθώς ξεπέρασε τις 49.000 δολάρια και αυτή την ώρα (11.58 Κυριακής 14 Φεβρουαρίου) διαπραγματεύεται στα 49. 125 σύμφωνα με την πλατφόρμα coindesk.

H άνοδος του κρυπτονομίσματος τροφοδοτείται εν πολλοίς από το γεγονός ότι η Mastercard και η Bank of New York Mellon προχώρησαν σε κινήσεις για να διευκολύνουν τη χρήση κρυπτονομισμάτων από πελάτες τους.

H Mastercard ξεχώρισε τα αποκαλούμενα «stablecoins», η αξία των οποία συχνά συνδέεται με αυτή άλλων στοιχείων ενεργητικού, όπως του αμερικανικού δολαρίου. Η Mastercard έχει ήδη εταιρική σχέση με παρόχους κρυπτονομισμάτων, όπως τις Wirex και BitPay, αλλά απαιτούσε τη μετατροπή των ψηφιακών νομισμάτων σε χρήμα σε φυσική μορφή για να προχωρήσει τις πληρωμές για συναλλαγές στο δίκτυό της.

H Bank of New York Mellon

Η Bank of New York Mellon, που είναι η παλαιότερη τράπεζα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ότι θα διακρατά, θα μεταβιβάζει και θα εκδίδει bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα για λογαριασμό πελατών της που διαχειρίζονται ενεργητικό.

H διαδικασία θα γίνεται με τη χρήση μίας πλατφόρμας, ενώ η τράπεζα συζητά με πελάτες της για να φέρουν τα ψηφιακά νομίσματά τους. «Τα ψηφιακά assets γίνονται μέρος του κατεστημένου», δήλωσε στέλεχος της BNY Mellon.

Η κίνηση αυτή είναι ένα μεγάλο βήμα για τις επενδυτικές τράπεζες της Wall Street οι ανησυχίες των οποίων για τους ρυθμιστικούς και νομικούς κινδύνους καθώς και τους κινδύνους σταθερότητα τις έκαναν απρόθυμες να ασχοληθούν άμεσα με τις αγορές κρυπτονομισμάτων, αναφέρει η Wall Street Journal.

Καθώς, όμως, οι τιμές του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να αυξάνονται, τα ψηφιακά assets έγιναν πιο δημοφιλή στους διαχειριστές ενεργητικού, τα hedge funds και άλλους θεσμικούς επενδυτές.


Πηγή: imerisia.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.