Στο δρόμο να χαράξει την πρωτοπορία στη χρήση κρυπτονομισμάτων από επίσημους φορείς βρίσκεται η πόλη του Μαϊάμι, της οποίας το δημοτικό συμβούλιο έκανε ένα βήμα προς το να υιοθετήσει το bitcoin ως αποδεκτή μορφή πληρωμών, τόσο για τους μισθούς υπαλλήλων της, όσο και για τις χρεώσεις πολιτών όπως δημοτικά τέλη, φόρους ιδιοκτησίας κλπ.

Ειδικότερα, οι δημοτικές αρχές της πόλης ενέκριναν χτες αργά το βράδυ ψήφισμα, στη βάση σχετικής πρότασης του Δημάρχου Φράνσις Σουάρεζ, για τη μελέτη της χρήσης του κρυπτονομίσματος και την εύρεση μεσαζόντων για ενδεχόμενες συναλλαγές.

Το επόμενο βήμα θα είναι, εφόσον εγκριθεί και το τεχνικό σκέλος, να αποκτήσουν οι υπάλληλοι του δήμου την επιλογή να πληρώνονται μέρος ή το σύνολο του μισθού τους σε bitcoin, καθώς και οι πολίτες την επιλογή να το χρησιμοποιούν στις πληρωμές τους, για δημοτικά τέλη και φόρους ιδιοκτησίας κλπ.

«Είναι υπέροχο να ανήκουμε σε μία τόσο "κρυπτο-προωθημένη" πόλη, το Μαϊάμι, και θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στην επιτροπή που επέτρεψαν να συμβεί αυτό», ανέφερε ο Δήμαρχος Σουάρεζ, προσθέτοντας ότι η χτεσινή ψηφοφορία ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όπως σημειώνει ο Bloomberg, ο Σουάρεζ προσπαθεί να προσελκύσει επενδυτές από τη Silicon Valley αλλά και άλλες εταιρείες τεχνολογίας εδώ και μήνες, με την υιοθέτηση του bitcoin να συνιστά ένα κρίσιμο κομμάτι του σχεδίου του. «Νομίζω ότι είμαστε λίγο πριν δούμε μια ριζική αλλαγή σε αυτό», ανέφερε ο Σουάρεζ στη δημοτική επιτροπή.

Ο Σουάρεζ επιθυμεί επίσης η πόλη να μελετήσει τη δυνατότητα επένδυσης κυβερνητικών κονδυλίων σε bitcoin. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πόσες από τις προτάσεις του είναι βιώσιμες, καθώς το καταστατικό της πολιτείας της Φλόριντα περιέχει αυστηρούς περιορισμούς για τις επιλογές που έχουν οι δημοτικές αρχές στην επένδυση κεφαλαίων.

Σε γενικό πλαίσιο, οι επενδύσεις που επιτρέπονται αφορούν στοιχεία χαμηλής μεταβλητότητας όπως κυβερνητικά ομόλογα, την ώρα που μόνο τον τελευταίο χρόνο το Bitcoin έδειξε ότι μπορεί να διπλασιάσει ή να χάσει τη μισή αξία του εντός ενός μήνα μόνο.

Ωστόσο, ο Σουάρεζ δεν φαίνεται να ανησυχεί από την πρόσφατη φρενίτιδα των κινήσεων του bitcoin, καθώς η πρότασή του στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρει ότι «δεσμεύεται να προωθήσει τη χρήση του Bitcoin εφόσον συνεχίζει να κερδίζει την κοινή αποδοχή».

 

Πηγή: liberal.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.