Σχέδια για δύο «φάρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων», οι οποίες θα τροφοδοτούνται με ενέργεια από υδροηλεκτρικά εργοστάσια παρουσίασε επαρχία του Πακιστάν, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει τη διεθνή φρενίτιδα των τελευταίων μηνών.

Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που η τιμή του Bitcoin κυμαίνεται σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την απόφαση του Έλον Μασκ και άλλων επενδυτών να ρίξουν χρήμα στο κρυπτονόμισμα, αλλά και την ανακοίνωση της αμερικανικής τράπεζας Morgan Stanley ότι θα δώσει στους πελάτες της πρόσβαση σε επενδύσεις Bitcoin. Οι λεγόμενες φάρμες εξόρυξης είναι μεγάλα και ακριβά κέντρα δεδομένων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την επεξεργασία συναλλαγών με κρυπτονονίσματα. Καταναλώνουν τεράστια ποσά ενέργειας και συνήθως κατασκευάζονται σε περιοχές με χαμηλή τιμή ρεύματος.

Την ώρα που η γειτονική Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων, τα οποία δεν ελέγχονται από κάποια κεντρική τράπεζα και συχνά χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες, το Πακιστάν συγκρότησε ομοσπονδιακή επιτροπή που θα καταρτίσει νέα πολιτική για τα κρυπτονομίσματα, αναφέρει το Reuters.

«Μας έχουν προσεγγίσει διάφοροι επενδυτές και θέλουμε να τους καλέσουμε στην [επαρχία] Κιμπέρ Πακτούνκβα, να κερδίσουν χρήματα και να αφήσουν κέρδος στην επαρχία» δήλωσε στο πρακτορείο ο Ζία Ούλα Μπάνγκας, σύμβουλος της τοπικής κυβέρνησης για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.

Σήμερα, η εξόρυξη και οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα κινούνται σε γκρίζα νομικά νερά στο Πακιστάν, το οποίο θα πρέπει να παρουσιάσει ένα ξεκάθαρο σχέδιο για τη νομιμοποίηση του κλάδου.

Παρόλα αυτά, τόσο η εξόρυξη όσο και οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα ανθούν στο Πακιστάν, με εφαρμογές όπως τα Binance και Coinbase να περιλαμβάνονται στη λίστα με τα δημοφιλέστερα app στη χώρα.

«Μόνο η κυβέρνηση δεν συμμετέχει αυτή τη στιγμή» είπε ο Μπάνγκας.

 


Πηγή: businesnews.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.