Προειδοποίηση ακόμη και για απώλεια όλων των χρημάτων κάνει, στην έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών, σχετικά με τους κινδύνους των κρυπτονομισμάτων.

Προειδοποίηση προς τους επενδυτές ότι είναι εκτεθειμένοι σε «σημαντικούς κινδύνους», έκανε η κορυφαία ευρωπαϊκή εποπτική Αρχή για τις κεφαλαιαγορές, λόγω της ταχείας αύξησης στην τιμή του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Με την εξαμηνιαία έκθεσή της για τους κινδύνους, η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority, ESMA) προειδοποίησε σήμερα ότι «τα κρυπτογραφημένα στοιχεία ενεργητικού (crypto assets) είναι πολύ επικίνδυνα και κερδοσκοπικά» και ότι «οι καταναλωτές πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τους κινδύνους από την αγορά και/ή τη διακράτησή τους, μεταξύ των οποίων και την πιθανότητα απώλειας όλων των χρημάτων».

Η πλειονότητα των crypto assets δεν εποπτεύονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Αρχές της οποίας εξετάζουν νέα νομοθεσία για την εποπτεία των αγορών αυτών.

Τέλος, χρειάζεται να τονιστεί ότι η τιμή του bitcoin εκτινάχθηκε περίπου 900% το τελευταίο έτος και διαμορφωνόταν σήμερα περί τα 55.000 δολάρια, καθώς μικροεπενδυτές συνωθήθηκαν στην αγορά κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Πηγή: businessdaily.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.