Νέο ρεκόρ κατέγραψε το bitcoin, καθώς έσπασε το «φράγμα» των 60.000 δολαρίων, εν μέσω αισιοδοξίας ότι το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους επενδυτές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το AFP, το bitcoin το πρωί του Σαββάτου (13/3) έφτασε στα 60.012 δολάρια, την υψηλότερη τιμή του μέχρι στιγμής. Αργότερα υποχώρησε λίγο κάτω από τις 60.000 δολάρια σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του κρυπτονομίσματος είχε καταγραφεί στις 21 Φεβρουαρίου, όταν η τιμή του είχε κινηθεί πέριξ των 58.330 δολαρίων.

Το κρυπτονόμισμα επωφελείται από την αισιοδοξία στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε το πακέτο οικονομικής τόνωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ράλι του bitcoin έχει αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως στη συμμετοχή μεγαλύτερων θεσμικών επενδυτών και σε κάποιες αξιοσημείωτες αγορές από εταιρείες.

Οι Tesla, Square και Microstrategy συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που έχουν αγοράσει bitcoin.

Αντίθετα, το Ethereum δεν φαίνεται να ακολουθεί ανάλογη πορεία, καθώς βρίσκεται ακόμα στα 1.860 δολάρια ή στα 1.544 ευρώ. Σημειώνεται ότι το Ethereum έχει καταγράψει υψηλό στα 2.028 δολάρια η 1.670 ευρώ.

 

 

Πηγή: reporter.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.