Αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το κρυπτονόμισμα αποτελεί εναλλακτική επενδυτική λύση έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού αλλά και της αδύναμης πορείας του δολαρίου.

Σε έναν νέο ανοδικό κύκλο έχει εισέλθει το Bitcoin, κατακτώντας ένα ακόμη ιστορικό υψηλό, με την κεφαλαιοποίησή της αγοράς να ξεπερνά το ένα τρισ. δολάρια και το γνωστότερο κρυπτονόμισμα να μοιάζει ικανό να εισέλθει στα χαρτοφυλάκια και των «κανονικών» πέραν των ριψοκίνδυνων επενδυτών.

Το Bitcoin αναρριχήθηκε στα 59.473,16 δολάρια, επανακάμπτοντας μετά την υποχώρηση που είχε σημειώσει στα τέλη Φεβρουαρίου, μήνα, όμως, κατά τον οποίο είχε επιτύχει αρκετά ρεκόρ και βοηθούμενο από την υπογραφή του προγράμματος στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Η ανθεκτικότητα του Bitcoin επαληθεύει το μύθο του», εκτιμά ο Αντόνι Τρέντσεφ, ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων Nexo, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg και παράλληλα εκτιμά ότι «κάθε υποχώρηση αποτελεί ευκαιρία για επανέναρξη του ράλι και κίνηση σε πιο υψηλά επίπεδα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2020 το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 1.000%, καθώς υπήρξε ενδιαφέρον για τοποθετήσεις σε αυτό και από θεσμικούς επενδυτές, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που το θεωρούν ως «επένδυση προστασίας» (hedge) έναντι στην επικείμενη ενίσχυση του πληθωρισμού αλλά και την υποχώρηση του δολαρίου.

Ήδη κορυφαίες εταιρείες όπως για παράδειγμα η Tesla έχουν ανακοινώσει όχι μόνο ότι επενδύουν στο Bitcoin αλλά και ότι στο μέλλον ετοιμάζονται να το δεχθούν ως μέσο πληρωμής. Μάλιστα ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ έχει επιδοθεί σε μία… διαφημιστική εκστρατεία υπέρ του κρυπτονομίσματος στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα ο Μάικ Νόβογκρατς, επικεφαλής της Galaxy Digital Holdings υποστηρίζει ότι το κρυπτονόμισμα μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 100.000 δολάρια έως το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς όλο και περισσότεροι μεγάλοι επενδυτές έχουν αρχίσει να τοποθετούνται σε αυτό.

«Η υπογραφή του προγράμματος στήριξης των ΗΠΑ αποτελεί ένα σαφές μήνυμα υπέρ των ριψοκίνδυνων επενδύσεων και κυρίως των κρυπτονομισμάτων», εκτιμά ο Σάιμον Πέτερς, αναλυτής της εταιρείας eToro.

 

Πηγή: businessdaily.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.