Το BTC στοχεύει σε νέο υψηλό στα $60.000 με τους θεσμικούς επενδυτές να συνεχίζουν να προσθέτουν ψηφιακά νομίσματα στα αποθεματικά τους.

Το βράδυ της Τετάρτης, το $BTC άγγιξε τα $57.100- ένα επίπεδο που είχε να προσεγγίσει από τις 20 Φεβρουαρίου όπου σημείωσε νέο υψηλό στα $58.352.

Δύο θετικά γεγονότα των επόμενων ημερών είναι η διαπραγμάτευση του Coinbase στο Nasdaq με κεφαλαιοποίηση $100 δισ, αλλά και η διανομή των κοινωνικών μερισμάτων $1,9 τρισ. που θα διανεμηθούν σε εκατομμύρια μικροεπενδυτές.

Με δεδομένα ότι οι θεσμικοί επενδυτές έχουν αγοράσει κυρίως στα $48.000 (Square, Tesla, MicroStrategy) ήδη μετρούν κέρδη που ξεπερνούν τα 17%. Δεδομένης της πίεσης που ασκεί το $BTC στην διαπραγμάτευση των μετοχών τους, οι θεσμικοί επενδυτές θα προσπαθήσουν να κατοχυρώσουν νέο υψηλό, πιθανώς στα $60.000, και να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους με κέρδος.

Το ημερήσιο ράλι ξεπέρασε το 6,5% από το χαμηλό της ημέρας στα $52.998. Η σημαντικότερη είδηση της ημέρας ήταν ότι το Digital Currency Group, στοχεύει να επενδύσει ως $250 εκατομμύρια μετοχές του Grayscale Bitcoin Trust ($GBTC). Η αγορά έρχεται την στιγμή που το $GBTC διαπραγματευόταν για πρώτη φορά με σημαντική έκπτωση της τάξης του 15% από την τιμή του $BTC στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Προς το παρόν, το Grayscale Bitcoin Trust ($GBTC) αναγκάστηκε να σταματήσει την είσοδο των νέων επενδυτών, οπότε θα διατίθεται αποκλειστικά μέσω OTC μέχρι να βρει τον συγχρονισμό του με τις αγορές στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Για πρώτη φορά το $GBTC διαπραγματεύτηκε με έκπτωση την 27η Φεβρουαρίου.

Παρά τη δυστοκία των ιδιωτών επενδυτών να επενδύσουν σε αυτά τα επίπεδα, με δεδομένα από την πλατφόρμα Robinhood γνωρίζουμε ότι περισσότεροι από έξι εκατομμύρια Αμερικανοί επενδυτές προχώρησαν σε αγορά κρυπτονομισμάτων για πρώτη φορά μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το Crypto Quant, παρατηρούμε εκροή 15.700 $BTC (αξίας $850 εκατομμυρίων) μόνο από το αμερικανικό ανταλλακτήριο Bitcoin, ενώ ο αριθμός των κρυπτονομισμάτων που βρίσκονται κατατεθειμένα στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων αγγίζει το χαμηλό διετίας. Αυτό μεταφράζεται ως έλλειψη κρυπτονομισμάτων προς πώληση, καθώς ο κύριος λόγος που βρίσκονται κατατεθειμένα σε ανταλλακτήρια είναι για να τεθούν προς πώληση.

 

Πηγή: liberal.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.