Είναι ένα ερώτημα που τίθεται από πολλούς αν όχι από τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν έστω ακούσει τη λέξη «bitcoin» και έχουν πληροφορηθεί την εκρηκτική του άνοδο μέσα στο τελευταίο έτος…

Είναι ένα ερώτημα που πρέπει κάποιος να τρυπήσει το μέλλον για να το απαντήσει απόλυτα (θετικά ή αρνητικά). Ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις τόσο στο τομέα της κρυπτογράφησης όσο και σε αυτόν του θεσμικού πλαισίου των νομισμάτων αλλά και του τυπώματος δολαρίων που είναι βέβαιο ότι θα ασκήσουν πληθωριστικές πιέσεις όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, φέρνουν τις πιθανότητες υπέρ της ασφάλειας και της διατήρησης ψηλά σε επενδυτικό ενδιαφέρον που bitcoin που πλέον προσομοιάζει με τον χρυσό ως ασφαλής επένδυση…

Το Bitcoin για το μέλλον

Αν ανατρέξουμε στο τι γίνεται στην άλλη πλευρά του δυτικού κόσμου, στην αμερικάνική ήπειρο και εστιάσουμε στο ναό του χρήματος, στη Νέα Υόρκη δηλαδή και στη Wall Street θα διαπιστώσουμε ότι όλο και περισσότερα funds που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια δολάρια προς το σκοπό της επένδυσης, υποκλίνονται στην κρυπτογράφηση και το επακόλουθο αυτής τα κρυπτονομίσματα…

Ένας από αυτούς είναι και ο Anthony Scaramucci… Είναι ο συνιδρυτής της SkyBridge Capital, ενός fund που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια. Εντός του Φεβρουαρίου αποφάσισε να επενδύσει 310 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 25 εκατομμύρια είναι δικά του, στην αγορά του crypto.

Μάλιστα ίδρυσε το Bitcoin Fund LP για να προσελκύσει περισσότερα χρήματα από επενδυτές σε αυτή την κατεύθυνση… «Οι επενδυτές συγκεντρώνουν το Bitcoin, το οποίο, λόγω της φύσης του, είναι αδιαπέραστο από τον πληθωρισμό. Σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, αυτό καθιστά το Bitcoin ένα περιουσιακό στοιχείο περιορισμένο και σε ζήτηση », έγραψε ο Scaramucci στην γνωμοδότηση που δημοσιοποίησε ώστε να δικαιολογήσει την κίνηση του.

Στην ουσία ο Anthony Scaramucci απέτισε φόρο τιμής στο γεγονός ότι το bitcoin δεν βάλλεται από πληθωριστικές πιέσεις… Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές εκ των τεράστιων εταιρειών της wall street, επενδύουν μέρος των κεφαλιών τους στην αγορά bitcoin… Θέλουν να προστατέψουν τα κεφάλαια τους από τις πληθωριστικές πιέσεις που είναι σίγουρο ότι στο εγγύς μέλλον θα δεχθεί το δολάριο.

Ασφαλής η επένδυση σε bitcoin

Μέσα από αυτή τη γνωμοδότηση έδωσε και απάντηση στο ερώτημα των πολλών… Αναλυτικότερα όσον αφορά τους προβληματισμούς για το αν και κατά πόσο είναι ασφαλής μία επένδυση σε bitcoin σημείωσε ότι το Γραφείο Ελεγκτών Νομισμάτων των ΗΠΑ είχε πλέον εξουσιοδοτήσει τις τράπεζες και τους θεματοφύλακες να παρέχουν υπηρεσίες κρυπτογράφησης. «Πρόκειται για κίνηση η οποία εξάλειψε πολλά ζητήματα εμπιστοσύνης που σχετίζονται με την αγορά κρυπτογράφησης» ανέφερε. Εξεδικεύοντας σημείωσε ότι «Μέχρι πρόσφατα, ως επένδυση, το Bitcoin είχε μοναδικούς και εμφανείς κινδύνους, αλλά αυτό αλλάζει, με νέους κανόνες και κανονισμούς που έχουν προωθήσει την ευρύτερη θεσμική υιοθέτηση». Για τον Scaramucci το Bitcoin, παρά το ότι βρίσκεται στην «φάση πρόωρης υιοθέτησης», είχε σχετικά ωριμάσει και πλέον προσφέρει «σημαντική μακροπρόθεσμη αξία».

 


Πηγή: documentonews.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.