Άνοδο έπειτα από μία εβδομάδα σημαντικών απωλειών, σημείωσε το Bitcoin την Δευτέρα 1/3 και συνεχίζει και την Τρίτη (2/3_ με την Citi να επισημαίνει μάλιστα ότι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα μπορεί να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο.

Με την πρόσφατη αγορά από Tesla Inc και Mastercard Inc, το bitcoin θα μπορούσε να είναι στην αρχή μιας «μαζικής μετατροπής» σε mainstream τρόπος συναλλαγών, δήλωσε η επενδυτική τράπεζα.

Το Bitcoin την Τρίτη σημειώνει άνοδο 1,4%, φτάνοντας τα 49.099 δολάρια.

"Όσα θύμιζαν έκρηξη της φούσκας κρυπτογράφησης το 2017 μπορεί να μην αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη της τεχνολογίας από τότε", δήλωσε ο Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Bitfinex.

Το Bitcoin, το οποίο σημείωσε ρεκόρ ύψους 58.354 δολαρίων τον Φεβρουάριο, θα μπορούσε στο μέλλον να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο ή να αντιμετωπίσει μια «κερδοσκοπική έκρηξη», δήλωσε η Citi.

«Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και εμπόδια που εμποδίζουν την πρόοδο του bitcoin», έγραψαν οι αναλυτές της Citi. «Αλλά η στάθμιση αυτών των πιθανών εμποδίων έναντι των ευκαιριών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το bitcoin βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο».

Εάν οι επιχειρήσεις και τα άτομα αποκτήσουν πρόσβαση μέσω ψηφιακών πορτοφολιών σε προγραμματισμένα ψηφιακά μετρητά της κεντρικής τράπεζας και τα λεγόμενα stablecoins, η παγκόσμια εμβέλεια του bitcoin, η ιχνηλασιμότητα και οι δυνατότητες γρήγορων πληρωμών θα το βλέπουν «βέλτιστα τοποθετημένο» για να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο, πρόσθεσε η Citi.

 

Πηγή: reporter.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.