Μια έρευνα για περισσότερους από 2000 Αυστραλούς επενδυτές διαπίστωσε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι δημοφιλέστερη επένδυση από το χρυσό και το ασήμι – αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να καλύψει τις μετοχές.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της BTC Markets τον Φεβρουάριο, διαπίστωσε ότι το 12,6% των Αυστραλών επενδυτών κατέχουν Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα, σε σύγκριση με το 12,1% που κατέχουν πολύτιμα μέταλλα.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή αγορά είναι μακράν η προτιμώμενη επιλογή για τους επενδυτές, με 63,6% να κατέχει άμεσα μετοχές και 28,8% να επενδύει είτε σε χρηματιστηριακά είτε σε διαχειριζόμενα κεφάλαια. Το ακίνητο είναι επίσης μια δημοφιλής επένδυση (25,8%), ενώ το 18,8% δήλωσε ότι επένδυσε σε «συλλεκτικά αντικείμενα».

Οι Αυστραλοί κρυπτο-επενδυτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο Bitcoin (83,2%) και το Ethereum (42%), ενώ ακολουθεί το Ripple με 28,5%, το Litecoin με 18% και το Bitcoin cash με 12%.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα πραγματοποίησαν την πρώτη τους επένδυση μετά την πτώση της αγοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19, τον Μάρτιο του 2020. Αυτή η έρευνα υποστηρίζεται κι από μια άλλη δημοσκόπηση, τον Οκτώβριο του 2020, η οποία αποκάλυψε ότι το 39% των ερωτηθέντων θεώρησαν το Bitcoin ελκυστικότερο, μετά την έναρξη της πανδημίας .

Παρά το γεγονός ότι πολλά κρυπτονομίσματα συγκεντρώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, το 51% των Αυστραλών επενδυτών δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να πουλήσουν το κρύπτο τους σύντομα, με το 31% να σκέφτεται να πουλήσει, μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια κράτησης. Από το 49% που θέλουν να πουλήσουν ή να πάρουν κέρδη, ένας στους πέντε επενδυτές σκοπεύει να επανεπενδύσει το κεφάλαιο σε κρύπτο.

Δημογραφικά, το μεγαλύτερο ποσοστό (36,3%) των Aυστραλών crypto επενδυτών στην έρευνα, ήταν ηλικίας μεταξύ 25-34 ετών, ακολουθούμενη από εκείνες μεταξύ 35-44 (30,1%). Οι άνδρες αντιπροσώπευαν το 63% όλων των επενδυτών κρύπτο και ένας στους τέσσερις έχει ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 δολαρίων.

Η Διευθύνων Σύμβουλος της BTC Markets, Caroline Bowler, σημείωσε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ηλικιωμένων Αυστραλών επενδύουν σε κρυπτογράφηση, με τους επενδυτές άνω των 60 ετών να έχουν διπλασιαστεί σε αριθμό τα τελευταία δύο χρόνια, αποτελώντας πλέον το 10% της πελατειακής βάσης:

«Τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε δει μια μετάβαση από τους άνδρες ηλικίας 25-45 ετών σε μια πολύ ευρύτερη ηλικιακή ομάδα, ιδιαίτερα τους πρώην συνταξιούχους που ενδιαφέρονται να διαφοροποιήσουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο και να συμβαδίσουν με αυτήν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων «

Η έρευνα ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές και με άλλες δημοσκοπήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας τον Δεκέμβριο, η οποία διαπίστωσε ότι σχεδόν ένας στους πέντε ενήλικες της Αυστραλίας κατείχε κρυπτονομίσματα το 2020.


Πηγή: cryptohellenicbloc.com

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.