Το Bitcoin επανεξέτασε το βασικό επίπεδο υποστήριξης του, στα 44K $ – 45K $, τρεις φορές μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Το αποτέλεσμα ήταν μία εβδομάδα αστάθειας και διόρθωσης, για το σύνολο της αγοράς κρυπτονομισμάτων.


Στο άρθρο που ακολουθεί, ο αναλυτής της κρύπτο αγοράς Allen Scott της Cointelegraph, επιχειρεί μία συνεκτίμηση των πρόσφατων δεδομένων της αγοράς, με σκοπό τη διάγνωση της κατεύθυνσης που αυτή θα πάρει και κυρίως αν η περίοδος αστάθειας και διόρθωσης έχει λάβει τέλος.

Η τιμή του Bitcoin (BTC) μειώθηκε στο βασικό επίπεδο υποστήριξης των $ 44.000- $ 45.000 στις 28 Φεβρουαρίου, για τρίτη φορά την τελευταία εβδομάδα. Το ζεύγος BTC / USD έπεσε για λίγο κάτω από τα 44.000 $ στο Bitstamp, προτού αντισταθμίσει μερικές από τις απώλειες, ανακάμπτοντας πάνω από τα 45.000 $ κατά τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου.


BTC/USD γράφημα του κεριού μίας ώρας (Bitstamp). Πηγή: Tradingview

«Πλήρης επαναφορά» για SOPR

Ορισμένοι αναλυτές επεσήμαναν την αύξηση των πωλήσεων των κρυπτωρύχων, ως τον λόγο πίσω από την τελευταία πτώση των τιμών. Χαρακτηριστικά βλέπουμε στο tweet που ακολουθεί:

Θεσμικοί επενδυτές ΗΠΑ:
– Coinbase εκροές = ισχυρή αγοραστική κίνηση
– Coinbase Premium =αγοραστική κίνηση
Φάλαινες BTC:
– BTC Reserve =αγοραστική κίνηση
– Stablecoin Inflow TXs = αγοραστική κίνηση
Miners (κρυπτωρύχοι) :
– Miner εκροές= Πώληση
– εκροές από τους Miners στα ανταλλακτήρια = Πώληση

Ευτυχώς, η τρίτη δοκιμή αυτού του βασικού επιπέδου στήριξης μπορεί να αποβεί κερδοφόρα για εκείνους που επιμένουν στην ανοδική προοπτική. Ο φορέας ανάλυσης δεδομένων Glassnode σημείωσε ότι ο δείκτης *SOPR/ Bitcoin Spent Output Profit Ratio γνωρίζει μία «πλήρη επαναφορά».

Το SOPR δείχνει ουσιαστικά εάν τα νομίσματα που διακινήθηκαν είναι σε κέρδη ή σε ζημίες κατά τη στιγμή της συναλλαγής. Αυτή η βασική μέτρηση έγινε αρνητική για πρώτη φορά, από τον Σεπτέμβριο του 2020. Με άλλα λόγια, οι επενδυτές που διακινούν τώρα BTC βρίσκονται σε ελαφρά απώλεια κατά μέσο όρο, υποδηλώνοντας ότι η κερδοφορία έχει μειωθεί, σύμφωνα με την Glassnode.

«Συνολικά, είδαμε χθες μια πραγματική απώλεια 243 εκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσαν οι αναλυτές. «Αυτή είναι η χαμηλότερη ημερήσια τιμή από τον Απρίλιο του 2020.»


Bitcoin / βαθμός εισροής κεφαλαίων. Πηγή: Bybt.com

Εν τω μεταξύ, ο δημοφιλής trader, Philip Swift, ο συνιδρυτής της εμπορικής σουίτας Decentrader και δημιουργός της μεθόδου πολλαπλασιαστή Golden Ratio, επεσήμανε επίσης τη συντριβή του SOPR.

Θεωρεί ότι αυτή είναι μια δυνητικά ανοδική πορεία για την τιμή του BTC, σε συνδυασμό με την επαναφορά των επιτοκίων χρηματοδότησης παραγώγων της περασμένης εβδομάδας, επειδή τέτοια γεγονότα είχαν συμπέσει και στο παρελθόν με την έναρξη νέων ανοδικών περιόδων της αγοράς.
«Το SOPR έχει πλέον επανακάμψει (πράσινο στο γράφημα) που σημαίνει ότι τα πορτοφόλια που πωλούν τώρα, πωλούν με ζημία», εξήγησε, προσθέτοντας:

«Αυτό είναι ένα ισχυρό σήμα «buy the dip/ αγορά στο χαμηλό των τιμών» σε μια bull market. Αυτό, παράλληλα με τα χρηματοοικονομικά παράγωγα που γνωρίζουν επαναφορά, είναι αισιόδοξο και ανοδικό σημάδι.»


Τιμή του BTC vs. SOPR. Πηγή: DecenTrader/Twitter @PositiveCrypto


Η τελευταία φορά που το SOPR ήταν πράσινο, πριν από πέντε μήνες, ήταν όταν το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου στις 10.000 $. Εκείνη την εποχή, αυτό ήταν ένα βασικό εμπόδιο για το BTC να ενεργοποιήσει μιας νέα ανοδική αγορά. Από τότε, η τιμή έχει αυξηθεί πάνω από πέντε φορές, στο νέο υψηλό όλων των εποχών, περίπου στα 58.000 $.

Παρ ‘όλα αυτά, πολλοί traders παραμένουν προσεκτικοί, καθώς η αγορά μπαίνει στο μήνα Μάρτιο, ο οποίος ιστορικά υπήρξε αρνητικός για τα κρυπτονομίσματα και γενικά όλες τις αγορές.

«Νομίζω ότι ο Μάρτιος μπορεί να είναι αργός, με έλλειψη εμπιστοσύνης στις παραδοσιακές αγορές, αλλά γενικά είμαι αισιόδοξος για το Bitcoin και αναμένω σημαντικά υψηλότερους τους επόμενους τρεις μήνες», δήλωσε ο Swift σε ιδιωτικά σχόλια.

Τα $44K-$45K παραμένει το επίπεδο τιμών – κλειδί που πρέπει να προσέχουμε
Εν τω μεταξύ, οι traders Bitcoin παρακολουθούν προσεκτικά το επίπεδο των 44.000- 45.000 $. Ο Willy Woo, για παράδειγμα, λέει ότι το επίπεδο των 45K $ είναι πολύ ισχυρή υποστήριξη και αναμένει ότι τυχόν πτώση κάτω από αυτό το επίπεδο θα προκαλέσει να συμβούν ακόμα και επιθετικές αγορές, όπως περιγράφει στο tweet του:

Willy Woo@woonomicUTXO : Πραγματοποιημένη κατανομή τιμών. Αυτή είναι η πιο ακριβής έκδοση του προφίλ έντασης. Οι κορυφές αντιπροσωπεύουν την τιμή όπου τα περισσότερα νομίσματα άλλαξαν χέρια. Τα 45k $ και άνω είναι πολύ ισχυρή υποστήριξη. Οποιαδήποτε πτώση (αν είστε τυχεροί) στα 39.000 $ είναι ένα BTFD ακόμα και για ανεγκέφαλους. Πηγή: @glassnode

Επιπλέον, οι ερευνητές στην εταιρεία on-chain ανάλυσης Santiment, πιστεύουν ότι ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων εξαρτάται πλέον από τη διατήρηση του Bitcoin πάνω από αυτό το βασικό επίπεδο.
«Ήταν ένα σαββατοκύριακο μέσα στο κόκκινο μέχρι στιγμής, με τα περισσότερα μάτια στραμμένα στο Bitcoin, καθώς έκανε αντίστροφο ράλι έναντι των ανόδων που σημείωσαν τα altcoins», ανέφεραν, προσθέτοντας:

Παρακολουθήστε το επίπεδο υποστήριξης των $ 44.000 για το BTC ως ένδειξη παρακολούθησης για όλα τα κρυπτονομίσματα. Όπως επίσης και την on-chain δραστηριότητα του BTC.


*O δείκτης Bitcoin Spent Output Profit Ratio (SOPR) είναι μια μέτρηση που καθορίζει την αναλογία κέρδους του BTC που κινείται στην αλυσίδα. Με λίγα λόγια, η τιμή πώλησης διαιρούμενη με την καταβληθείσα τιμή. Σύμφωνα με τον αναλυτή Renato Shirakashi, ο οποίος δημιούργησε το SOPR, όταν ο δείκτης πέφτει κάτω από το 1, σηματοδοτεί ότι οι κάτοχοι Bitcoin εξαργυρώνουν τις συμμετοχές τους με απώλεια κατά τη διάρκεια της ύφεσης της αγοράς. Μια τιμή πάνω από 1, υποδεικνύει ότι οι κάτοχοι των Bitcoin που δαπανήθηκαν είναι κερδισμένοι κατά τη στιγμή της συναλλαγής.

 

Πηγή: cryptohellenicbloc.com

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.