Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τα πιθανά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin (BTC).

Το Υπουργείο Ενέργειας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή ότι διερευνά ενεργά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Ο υπουργός, Viktor Karankevich, σημείωσε ότι η βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων αναπτύσσεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο, σε χώρες όπως η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Ρωσία.

Ο Karankevich δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Λευκορωσίας σκέφτεται να αξιοποιήσει τη μεταλλευτική βιομηχανία της, για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, μετά από έρευνα που θα διεξαχθεί, σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους κι άλλους παράγοντες:

«Αυτή είναι μια νέα κατεύθυνση για εμάς τώρα. Είναι ενδιαφέρον, αλλά για να ξεκινήσουμε με αυτό, πρέπει να πραγματοποιήσουμε μια λεπτομερή μελέτη αυτού του ζητήματος, συμπεριλαμβανομένης μιας εκτίμησης των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται με αυτό το είδος δραστηριότητας. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό»

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας διερευνά το ζήτημα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων εδώ και καιρό. Τον Απρίλιο του 2019, ο Πρόεδρος Alexander Lukashenko σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε τη χρήση ενέργειας από τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας -που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020- για να εξορύξει κρυπτονομίσματα και να τα πουλήσει.

Γενικά, τα τελευταία χρόνια, η Λευκορωσία προσπαθεί να τοποθετηθεί ως χώρα φιλική προς τα κρυπτονομίσματα. Το 2017, ο Lukashenko υπέγραψε διάταγμα για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, νομιμοποιώντας σημαντικές δραστηριότητες, που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως την εξόρυξη, την αγορά, πώληση και εμπορία κρυπτονομισμάτων. Επίσης, το 2019, η Belarusbank, η μεγαλύτερη τράπεζα στη Λευκορωσία, δήλωσε -μέσω του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Viktor Ananich- ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να διερευνηθεί η πιθανότητα δημιουργίας ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

 


Πηγή: cryptohellenicbloc.com

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.